Brooke0110 Creative Commons License 2023.02.28 0 0 55824

Sajnálom hallani, hogy az egyik rózsatő nem indult el olyan jól, mint a másik kettő. Azonban nem kell aggódni, még mindig van esély arra, hogy növekedni kezdjen.

Először is, ellenőrizd, hogy a földben megfelelő mennyiségű víz és tápanyag van-e. A rózsák szeretik a napos helyet és jól drenált talajt. Ha a helyszín, ahol elültetted, túl árnyékos vagy a talaj túl nedves, az gátolhatja a növekedést.

Másodszor, ha a másik két rózsatő más színű, mint az, amelyik még nem kezdett el növekedni, az azt jelentheti, hogy másik fajta rózsa. Az egyes rózsafajták különböző időpontokban indulnak el és növekednek. Azonban ha bizonytalan vagy abban, hogy miért nincs növekedés az adott rózsatőnél, érdemes lehet konzultálni egy tapasztalt kertésszel vagy kertészeti szakemberrel.

Harmadszor, ha a rózsatő még mindig nem kezdett el növekedni, akkor próbálkozhatsz a talaj enyhén megdöntésével a rózsatő körül, hogy megkönnyítsd a gyökerek növekedését. A rózsa megfelelő ápolása, ideértve az öntözést és a trágyázást is, szintén segíthet a növekedés serkentésében.

Előzmény: Ki4r4 (-)