Igazság80 Creative Commons License 2023.03.20 0 0 2076

De ha megmondod melyik hang mi, és értelme van, és az összerakott több betűs szóban is megmaradnak a közös értelmek, akkor a dolog működhet.  

 

Bár én hatékonyabb módszernek tartom ezt a modellt:  

 

HÚZ szó:   civilek gyűlnek, erőkifejtés kell valamihez, A-ból B-be.   Elkezdik és húú, és húú.  hú-zik minden ember, ösztöni hangok ezek.  Megszületik a húzás szó mondjuk egy valós hangjelenségből.  Ezt követően mondjuk a drót mint dolog megszületik, ezt használatkor kihúzzák ezért vagy azért, lesz huzam és huzal szó, létrehozták a főneveket, itt már konkrét kép ugrik majd már be egy létrejött használati tárgyról, és az eredeti HÚÚ-zó erőkifejtés hangja már egyre kevesebbeknek fog ezen a ponton eszébe jutni, most már egy tárgyat azonosít.  

 

De mivel az ember elvonatkoztat később, és jó képzelőereje is van, így megalkotja az időhúzás fogalmát is, és a huzam szóból a hosszan húzott időre kialakítja a huzamos melléknevet is. 

 

De közben kreatív is a mi emberünk és más szavak is kellenek, így a húz szót akár meg is fordíthatja, hogy először ZUHÉ legyen, ami először a zuhanás amolyan elődje lehetett, manapság nagyobb esőre használjuk ezt.  A zuhanyból is zuhan a víz.  És hogy akkor most mi köze a zuhanásnak a húzásnak?...

 

Hát ha jól tudom gravitáció a neve ennek.))...

 

Előzmény: Igazság80 (2075)