japipapi Creative Commons License 2023.03.26 0 0 5903

Sziasztok!

 Vén fejemre (75 év) neki kezdtem galamb tartáshoz. Mindig izgatott a tartásuk, szaporításuk. Tavaly  kaptam néhány galambot konyhára,  azonban 2 db megmenekült a sütőtől. Néhány figyelmetlenség okán, jó pár meglógott. A kettő véletlen folytán különböző  ivaruk, párba álltak, lett 2 db tojás. Mától a galamb tartósan ül a tojásokon.  Csipasz koruk óta mindenféle maggal etetek, de az alap a fekete napraforgó,  búza, kukorica. 

Neki kezdtem e csoport bejegyzéseket olvasni, leszedtem netről szakirodalmat, de érdekel a nem tudományoskodó írás, a hétköznapi tartás is. Most nem lesz kérdésem, hisz van okulni, majd ha átrágom a témát, lehet, hogy lesz gyakorlati kérdésem. 

Majd, ha lesz tudásom, szeretnék húsgalambogat nevelni, tartani, konyhára, és piszkos drága a hús, ráadásul az tele van kemikáliával. Szárnyasaim vannak, ma már csak japán szárnyas. Egy ideig voltak fürjeim, néha 7 - 800 db is. Terveim szerint szeretném őket szabadtartásban, ez a pár még sohasem voltak szabadok, godolom ők majd el is fognak lógni, de bizom, hogy az  itt keltek már otthonuknak tartják, ha kirepülve, vissza is jönnek, beindúlhat a szaporodás.Számitásom szerin aprilis 12-én kitőrnek, azt követően 2-3 hétre kirepülnek. Na az lesz az izgalom, hogy egyáltalán vissza jönnek.  Kertemben él jó pár gerle pár, tavaly 3 db örvős is betelepült 2 hatalmas tujafa lombjaba, kérdezem, ezek nem fognak esetleg házi galambal összeálni?