mopsli Creative Commons License 2000.03.31 0 0 229

***
Kedves mopsli, mind ok, node hany orszagnak teli egy speci csak csatagepre?
Kinek van A-10-se? Tudo h. asz gep, node sajnos a bevetesehez kell az a franya legifoleny..
Es akinek nincs a10ese az mast hasznalhat HK ellen, vadaszbombazot pl. De azt meg leszedhetik ugye....
***

Az eredeti felvetes az volt van-e jovoje a harckocsiknak, nem az kinek mi van most. Egyebkent a vadasz bombazonak is van eselye csatateren, ha nem sulyed az infras raketak hatosugaraig. A radar jol zavarhato, meg vannak vontathato elektronikus kontenerek is. Ha megis van egy akaratos radar az kap egy radar elleni reketat es annyi. A szerbeknek eleg jo legvedelmuk volt, megse tudtak elerni vele semmit. Na jo veletlenul lelottek egy lopakodot, meg nehany megfigyelo gepet. A masik dolog, hogy vannak mar kazettas bombakat is celba juttato robotrepulogepek, Ezek meg kevesbe erzekelhetok radarral, mint az ember vezette tarsaik. Lattam egy felvetelt, ahol mutatnak egy kozeledo radarallomast, kivagodik az ajto egy ficko fut ki belole, aztan se kep se hang. A video egy robotrepulo-rol szarmazott...

***
A kopterek szinetn celszeruen legifoleny esetne tevkenykednek, vagy esetleg hegyek kozott, fu alatt, node ott amugy sem sok HK van..
***

Sik terep nem alkalmas hadviselesre, ezert az ma magyarorszag ami.

***
Vmi miatt pl az oroszok tomegesen vetik be oket Csecsenfoldon, de a KFOR kotelekeben is vannak...
***

Erre jo. Marmint terorizalni a nepet. De egyre inkabb a gombnyomasos, taviranyitasu haboru terjed. Masreszt valaki irt regebben nehany toyota terepjaro meg t72-es afferjarol.

Előzmény: Lacman (228)