Rumcice Creative Commons License 2023.04.12 0 0 23

Milyen jó dolog is a fb, ugye?

 

Amiket felsorolt a robogós kárt, szerintem többszöröse lenne az összeg, ha igaz. Motorblokk? Villa? És ezt kifutná mindössze 200e? De ez nem számít, ne fizess, arra ott a kgfb. Ki lehet most is tölteni.

 

Tanulság: mindig kék-sárga a helyszínen. Ha pl. elgörbült a váz is, akkor az már műszaki totálkár. De ez a helyszínen egyáltalán nem biztos, hogy kiderül.

 

Tartsd magad ahhoz, hogy korrekten kitöltitek a kék-sárgát, ha egyáltalán volt neki is kötelező biztosítása, érvényes jogosítványa, stb, és akkor a biztosítód majd fizet. A kék-sárga kitöltésén minden pontosan úgy legyen leírva és lerajzolva, ahogyan a baleset valóban megtörtént.

 

Ugyanis segédmotorkerékpárral szabálytalan kerékpársávon közlekedni, és ezt a biztosító a felelősség megállapításakor és fizetéskor/nem fizetéskor figyelembe fogja venni. Akkor is, ha amúgy tényleg te vagy a hibás, mert nem vetted észre. Elvégre lehetett volna ő egy biciklis is, de hát nem az volt. Erre természetesen ne hívd fel a figyelmét, a kék-sárgán minden úgy álljon ott, ahogy valóban megtörtént.

 

Az ilyen képes még azzal is előjönni, hogy éjszaka szédült, tehát agyrázkódást kapott, amit a helyszínen még nem érzett, és ezért neki sok pénz jár.

Előzmény: Extex (22)