_Pirx64_ Creative Commons License 2023.04.13 0 0 28

OK! Persze, hogy az elsődleges, hogy elkerüljük a balesetet. Ha minden szabálytalankodót figyelmen kívül hagynánk, akkor sokan lennének az út mentén rossz bőrben. No meg ugye a KRESZ első mondata is azt hiszem, arról szól, hogy a balesetet el kell kerülni. 

De valahogy az embert piszkálja az, hogy ugyan figyelmetlen, de a másik meg tudatosan szabálytalan. 

Valójában ez az egyik nagy bajom a közlekedési morállal Magyarországon. Nem csak Budapesten. Lehet benézni egy sávot, de az ember nagyon jól tudja, hogy a kanyarodó sávból egyenesen tovább sprintelő nem eltévedt vidéki, hanem tahó. Lehet benézni egy sebességkorlátozó táblát, de az autópályán 170-180 nem benézés. Vagy a soroksári úton a 90. 

A te robogósod se azrét ment a bringasávban mert kanyarodni akart (jegyzem azt csak a nyílt kerékpársávon teheti meg, ott viszon meg kell tennie), hanem kényelmesen gyorsan tud előrejutni a szabályszegésével. És nem az zavar, hogy hamarabb ér oda ahova indult (messze nem biztos), mert rám meg nem esik az eső az autóban, hanem az, hogy ha baleset történik, még téged/engem vesznek elő. 

 

Észrevettétek a legújabb szokást? Védett útvonalon mész, és az útra behajtani akaró annyira betolja az autója orrát, hogy csak a szembesávban tudod kikerülni, ezzel akarván kikényszeríteni, hogy engedjék be.  Vagy gondolkodás nélkül kihajt eléd, hiszen úgyis fékezni fogsz. És még nem is érti, hogy mi bajod van. Tegnap ezt háromszor játszották el velem. 

Előzmény: Extex (27)