kitadimanta Creative Commons License 2023.04.16 0 0 2130

"Dehogynem, a génjeinkben van már ennek a képessége"

Ma már igen, de amíg nem tudtunk beszélni ez a képességünk hiányzott. (genetikailag is!)

 

"De már sokadjára mondom hogy ezt a Darwinos majomemberes agymosást ne erőltessük már bele a dologba,"

Hát persze, az ember az égből pottyant...

Egy bizonyított tudományos elméletet lehet tagadni, ehhez mindenkinek joga van, viszont így nem jutunk egyről a kettőre, mert két malomban őrlünk...

A tények makacs tagadásával szemben nincs ellenszer.

 

"Tehát évmilliókra visszamenni és tényekként állítani dolgokat egy komplett baromság, mert ez nem több puszta képzelgésnél és totózásnál."

Sokkal több puszta képzelgésnél, mert bizonyítékok sora szól a fejlődés (emberré válás) folyamata mellett. Csak utána kell nézni... Helyetted nem tehetem meg.

 

"De amúgy is kétféle tudomány van:   Az egyik a valós reál ami megfigyelésen  és kísérleteken, méréseken alapuló igazi elemzésen alapul, és maximalizmust vár el magától, valódi tapasztalatokra épül és 100-ból 100-szor be tud bizonyítani kísérletekkel egy állítást."

A tudomány ilyen. Ezért létezhetnek a hidak, toronyházak, számítógépek, GPS, mobil telefonok, repülés, űrhajózás, és még nagyon sok minden más, ami a tudomány eredményeit fémjelzi. Lehet tagadni, de minek? Lehet képzelegni, de minek?

Abból kell kiindulni, amit bizonyítékok (tapasztalatok) sokasága támaszt alá.

 

" "másik" tudománynak semmi köze a fenti igazihoz, az mellébeszél, hipotéziseket és dogmákat állít fel.

Semmit sem bizonyít kísérletekkel.  Ez a "tudomány" előre legyárt elméleteket és megkérdőjelezhetetlen dogmaként tünteti fel azokat."

Igen, ilyenek a vallásos, vagy a modernebb változatban (ID=Intelligens tervezés) sokak számára tetszetősebb tudománytagadó nézetek.

 

"Ez nem tudomány, és ilyen szinte az egész történelem, régészet, és bizony a nyelvkutatás is ide tartozik, de az elméleti biológia is."

Fatális tévedés áldozata vagy. A felsoroltak mindegyike a tudomány körébe tartozik, és egyik terület sem minden alap nélkül állít, hanem a rendelkezésre álló ismeretek (ha úgy tetszik bizonyítékok) birtokában.  Viszont azt is világosan kell látni, hogy a múltat nem lehet újra "megélni", így konkrét kísérleti bizonyításról szó sem lehet. Maradnak a meglévő eredményekből levonható logikus következtetések, a múlt rekonstrukciója, amit az újabb ismeretekkel rendre módosít is a tudomány.

Természetesen vannak egymástól eltérő nézetek, melyek közül a később bizonyítást nyert lesz az elfogadott, de addig az egyes nézeteket nem lehet a tudományos tényekkel azonosnak tekinteni.

 

"A valódi kísérleti mikrobiológia az már egy egészen más "tészta", az valódi eredményeket mutat fel és méltán hívhatjuk tudománynak a szakterületet.  Óriási a különbség."

És éppen ez az egyik ága a tudománynak, mely alátámasztja az evolúcióról szóló darwini elképzelés helyességét.

 

"A történelemmel még az is a baj, amibe a nyelvek története is beletartozik, hogy már ősidők óta különböző érdekek és csoportok egyszerűen gyakran szándékosan elhazudják és meghamisítják a valóságot."

Ez bőven benne van a pakliban, hiszen emberek művelik sokszor (szinte mindig) saját - vagy mások - politikai érdekeinek megfelelően ferdítve. Azonban ők sem tagadhatják, titkolhatják el a végtelenségig az igazságot.

 

"A gyerek sem 1 hangonként kezd el beszélni. Aki ezt állítja az egyszerűen hazudik."

Nem hazudik csak gondolkodik.... És megfigyeli a gyerek kialakuló beszédét a maga valóságában.

 

"De ha valaki kíváncsi a papagájok hangutánzására és megkérdezi a madarak idomárait hogyan fog "beszélni"  ami kezdetben csak hangutánzás, meg fogják neki erősíteni hogy a papagájok sem hangonként fognak bohóckodni, hanem ha sokszor hallja akkor bizony rögtön egy hosszabb szóval kezd.  Mert képes leutánozni."

A hangutánzás képessége nem azonos a beszéddel! A papagáj nem érti azt, amit mond, és nincs semmilyen közlési szándéka a hangok utánzásával.

Ez alapvető különbség a közlésre szánt hangok kiejtésével (más állatokkal, emberrel) szemben.

 

"Ennyi az egész, az ember is képes leutánozni a természet hangjait (nyilván nem pont úgy) , és a saját emberi ösztönös reakcióit is meg tudja örökíteni."

Az ember nem papagáj, nem utánoz, hanem közölni kíván valamit. Jól mutatja ezt, hogy hangutánzó szavaink NEM azonosak a természet hangjaival, csak legföljebb hasonlítanak rá.

Mi a saját betűkészletünkből vett hangokkal próbáljuk meglehetősen rosszul utánozni a természet hangjait, mivel a természetben nincsenek ilyen hangok. A lantfarkú madár viszont szinte tökéletes hűséggel utánozza akár a láncfűrész, a riasztó, vagy más dolog hangját, de ez a madár egy árva betűt nem ejt ki ilyenkor, ahogyan a riasztó sem...

 

"Aztán hiába mondja nekem egy "szakember" hogy törvényszerűen kéne építkezni a kisgyereknek, a valóságnak kell hogy higgyek, ami cáfolja a szakembert.  Nem mindenre érvényes az 1-ről a kettőre elv, az élet már csak ilyen, néha nagyot ugrik előre..."

Akkor figyeld meg jobban a valóságot, és rá fogsz jönni, hogy tévedtél: Nem vetted észre, vagy figyelmen kívül hagytad a fejlődési ugrások között megbúvó átmeneteket.

 

 

Előzmény: Igazság80 (2122)