tibcy3210 Creative Commons License 2023.04.17 -1 0 119175

Sziasztok!

Augusztus elején utazunk Hurghadába, saját szervezésben. (2 felnőtt 3 gyerek) Leszállás után hol tudjuk beszerezni a belépéshez szükséges nyomtatványt? Eddig azt olvastam, vagy a gépen osztják ki (wizzairrel megyünk, itt nem adnak), vagy az utazási iroda munkatársa adja majd oda. Gondolom nem mehetek oda papírért, ha nem velük utazunk.

Nemrég olvastam egy 2015-ös cikkben az alábbi mondatot: "Egyetlen hátránya az önálló szervezésnek, hogy a bevándorlási lapot nem szívesen adják oda annak, aki nem irodával érkezett, viszont a belépéshez kötelező kitölteni." ez mennyire igaz?

A másik kérdésem az lenne, hogy a szállásunkat Bookingon foglaltuk le. Évek óta itt foglalunk, eddig minden országban a feltüntetett árat fizettük, plusz 1-2 eur az idegenforgalmi adó. Foglalás után azonban most kaptunk egy levelet a hoteltől, hogy ezeket az adókat pluszban még fizetnünk kell : 14% service charge , 12% VAT & 01% City tax. A bookingos visszaigazolás szerint mindhárom adót már tartalmazza az ár. Járt már valaki így? Ez Egyiptomban minden hotelnél így van? Mert esetleg átfoglalnánk máshova, ahol nem akarják kétszer befizettetni ugyanazokat az adókat.

Köszönöm!