Jenne60 Creative Commons License 2023.04.20 0 0 2268

Köszönöm mindenkinek.

Ma jártam a pécsi partnerautó közelében, hát bementem mert van náluk Omnicraft akku. Mivel nálam lassan majd esedékes egy új akku. Fordba kell majd. Egy ilyen akkut  néztem ki, kedvező lett volna az ára is és mivel ott jártam, lemértük, hogy valóban az alacsonyabb magasságú-e? Több helyen (interneten keresgélve) erre 190 mm magasságot adnak meg.

https://www.partnerauto.hu/adatlap/2130418_fi

Nos valóban 278x175x175 mm méretben van,  ez az akku, pont megfelelő is lett volna. Kerestük rajta a gyártási időt, nehezen találtuk meg, mert apró kis karakterekkel volt bele gravírozva, de végül megtaláltuk rajta a sorozatszám és egy hosszabb számsor végén/alatt a gyártási időt. 19/2022 azaz 2022-es év 19.-ik hete. Hát ez meg már majdnem egy éves akksi! Made in Cseh Republic...már nem a német Varta gyártja, mint a Ford akksikat.

Így ennyi idősen  már nem mertem megvenni, bár ott az üzletben azt mondták, hogy 2 hete kapták ezeket a Omnicraft z akkukat. Persze kérdés, hogy előtte meg hol tárolták az ezt megelőző 11 hónapon át és milyen körülmények között?

Közelben van egy akkus bolt, ott beszélgettem az eladóval, Ő mondta, hogy max. 6 hónapos gyártású akkukat adnak el a vásárlóknak,  ha ennél régebbit küldene a forgalmazó, akkor azt visszaküldik, nem adják el. De ilyen nagyon ritkán van, hogy fél év körüli akkukat kapnak. Rocket például max. 2 hónapos akku (de inkább fiatalabb) amiket rendelésre  kapnak, mert csak vásárlói rendelésre hozatnak a hazai forgalmazótól.