Adm Creative Commons License 2023.05.05 0 0 119407

Igen, nekem is rémlik, hogy valaki Facebookon szokott irogatni, hogy tetőablakokat javít cserélős módszerben. De egyrészt azért ez egy szemmel látható összeg, másrészt kifejezetten élveztem tegnap, hogy a szokásos napi munka helyett otthon a ház elött játszatok ezzel a csodás szerkezettel. (tényleg csodás, érdekes hogy hogyan működik) Csak a ház elött dologgal van baj, nem tudom több napra tetőablak nélkül hagyni az utcán, emiatt azért nyűgösebb a javítás.
Tegnap kitakarítottam és bezsíroztam száraz teflon spray-el a sineket, illetve amik konkrétan az üvegtáblákat mozgatja. Iszonyat sok megkövesedett zsírt kapargattam ki, két flakon féktisztító fogyott el.
Sajnos ugyanez a helyzet a bovdenekkel, ezeket is jól bezsírozták sajna, erre még ki kell találnom valamit, hogy a tető kibontása nélkül hogy tudom kitakarítani. Illetve sajnos ezeket valószínűleg cserélnem is kell, mert végállásban már hajlamos átugrani a motor fogaskereke, valószínűleg meg van már kopva. A motor fogaskereke is kopott volt, lecseréltem a motort egy jóra, de ugyanúgy hajlamos raccsolni.

Előzmény: downer (119404)