zdcmchy Creative Commons License 2023.05.12 0 0 434235

Nem lehetett kipróbálni mert a szovjetúnió nem árult hozzá annak előtte egy ilyen hadgyakorlathoz. Máig se tudja senki, hogy milyen mértékben védhető ki egy általános atomcsapás, putyin se engedélyezne ilyet az amerikaiaknak.

Amióta az a szputnyik megjelent amerika felett 70 éve körül, látni is lehetett a sötét égen mert a lemeneő nap még megvilágította, na, azóta a világ megváltozott, más ma már a gondolkodás mód, ilyen téren nincs fegyverkezési verseny.

A neutron bombával kapcsolatban kérdezték akkor Leonyid Brezsnyevet, hogy a szovejtúnió rendelkezik e olyannal. azt válaszolta, hogy nem tudja, nem is érdekli, de úgy kell róla tárgyalni mint ha lenne. Ahogyan már Marx jövendölte, hogy a tudomány majd közvetlen termelőerővé válik, na, a hatiiparban ez be is következett, nem a technika a fontosabb ma már abban hanem a tudomány. Akkor Izlandon a sokkal erősebb usa-nak le kellett ülni és egyenrangú félként tárgyalni a gazdaságilag közelébe se érő szovjetúnióval mert a tudományos felsőoktatás területén azok fölénybe kerültek.

Előzmény: Future 184 (434230)