Smíró Creative Commons License 2023.05.13 0 0 4

Na, akkor a váltó dolog kilőve. Pedig jó lett volna a CVT-ről értekezni.

 

Szerviz tapasztalat: lehangoló. Az autó nem volt átjelentve a Mitsu központban. Amikor megvettem, 2019-es évjáratként adták el, ez került a forgalmiba. Miután a regisztráció és nem vezetett szervizkönyv miatt szóltam, beregisztrálták és akkor derült ki, hogy 2018-as gyártás. A márkabolt és egyben szakszerviz szerint ez így rendben van.

 

A nem vezetett szervizkönyvre kaptam számlát az elvégzett kötelező szervizről, érdekes módon 0W-20 olaj helyett 5W-30 szerepel a korábbi számlán, amikor én csináltattam az átvizsgálást már a jó olajat tették bele. Erre nem tudtak magyarázatot adni, pedig ugyanott szervizelték. Nem akarom a céget reklámozni, még így is olcsóbb, mint mint a közelemben lévő márkaszerviz, akik 1/3-ad árral drágábban dolgoznak. Részben a dupla rezsióradíj miatt, arra gondolni sem merek, hogy az olcsóbb szerviz nem a megfelelő minőségi cuccot rakja be. Még garanciás, mert bemutató autó volt külföldön és ott került forgalomba, de nem volt 30 km az autóban, amikor 2020-ban behozták kérésre a felszereltség miatt itteni márkaképviselethez.

 

Az autóval szerencsére baj nincs. A váltót kellett szokni, meg azt, hogy nem 2 literes HDi motor hajtja. Fogyasztás elmegy, nem egy Suzuki SUV, de 7 liter körül tudom tartani, 8 liter alatt. Most a rendőri szigor miatt meg főleg nem ér meg +20 perc másfél tank benzin ára büntetést nekem, így a fogyasztásra nincs is panaszom.

 

Neked van problémád a kocsival? Mennyi Km van benne? Mire érdemes figyelni? Rengeteg fórumot végigolvastam Kanadától Ausztráliáig, túl nagy hibát sehol nem jeleztek, de ugye fórumon általában olyanok vannak, akiknek problémájuk van és megoldást nem találnak. Szoftveres hibát a távolság érzékelő miatt többen írtak hibát, az nálam is elég hektikus. Fékezéssel csak a követő tempomatnál avatkozik be szerencsére, a közelségérzékelő meg hol jelez, hol nem. De legalább nem avatkozik be ok nélkül.

 

A bal oldali tompított lámpa elég rövid, amin nem tudok állítani, mert LED a világításom.

 

A csomagtartó roló ment alulra, nem sok hasznát látom, bár a kombi autókban ugyanez a helyzet.

 

Szerencsére nem zörög semmi, szóval jónak tűnik, de ennyi kilométerrel mást nem is várnék.

 

 

Előzmény: tarack1 (3)