Passzív befektető Creative Commons License 2023.05.18 0 0 147

Kedves fórumtárs!

 

Van azért pénzügyi ismeretem, több nemzetközi honlapról tájékozódom, tőbb könyvet is elolvastam befektetési témában. Szakmailag igazad van, az állampapír a legjobb egyelőre 

 

Az állampapír mint befektetés talán megmarad még 2025-ig, a forgalmazását egyelőre még nem szüntetik meg ezekkel a feltételekkel, hiszen 16-20% hozamot nem lesz könnyű kitermelni ilyen magas államadósság szolgálati kiadások mellett, tehát lehet h már csak idén lehet megvenni ezeket a sorozatokat.

 

Fontos h ez a kötvényhozam biztos hozam, tehát inkább ez mint egy olyan befektetés ami lehet -30 de +40% is, gondolok itt az egyedi technológiai részvényekre és kriptovalutákra.

 

Az állampapír az biztos egyenértékes, hiszen máshol ezt a 16%-ot jelentős kockázat vállalásával lehet elérni, tehát nagyon jó választás 1-2 éves távon!

 

Az állampapír esetén emellett elmondható h az ember az idejét viszi a vásárra nem pedig a pénzét, hiszen az időbeli tartásért kapjuk a biztos hozamot na meg aztán visszafizetési kockázat nincs hiszen saját devizában adósodik el az állam amiből annyit nyomtat amennyit akar. Az állampapír esetén se árfolyam se visszafizetési kockázat nincs, max az h reálértéken mennyit fog érni az a pénz.

 

Ha az ember a pénzét viszi a vásárba akkor ott megjelenik az árfolyam volatilitása, itt az a tanács adható h érdemes megvenni egy nagyobb esést hiszen akkor jelentős a felértékelődési potenciál, minél olcsóbban kell indexet v egyedi részvényt venni ami lehetőleg stabil nagyvállalat. A lényeg h minél alacsonyabb az árfolyam annál magasabb a jövőben várható hozam, nyilván a volatilitás azaz az egységnyi időre eső szórás is magas ami a kockázat mérőszáma - mármint a volatilitás tehát árfolyam szórás.

 

A unit-linked ügynökökkel az a baj h továbbra is azt hiszik ez a tuti, nekem azt állította az egyik h ő ebbe fektet, hát vitáztunk egyet kulturáltan de annyira sötét figura volt h nem érti h a költség az igenis számít h ráhagytam, szerinte azt visszaadják bónuszként ami kizárt dehát hazudik a biztosítási ügynök mint a vízfolyás ez legyen az új magyar közmondás! Meg azt sem érti meg h egy ekkora vagyont nem lehet hatékonyan aktívan kezelni, azt sem érti a sok ügynök h a passzív alapkezelés a tuti nem az aktív piaci időzítés ahol minden hónapban drágán veszik az alapot az ügyfelek. Nem érti meg h a nagyobb eséseket kell megvenni és aztán kitartani nem pedig kibe ugrálni egyikből a másikba.

 

Szóval a lényeg kockázatos befektetések esetén h minél alacsonyabb az aktuális piaci árazás v más néven értékeltség szintje P/e alapon nagyobb nagyobb a felértékelődési potenciál.

 

Kollégának igaza van abban h ne mozogjanak együtt tehát a korreláció negatív irányú legyen, tanultam gazdaság statisztikát szóval nem vagyok azért annyira műveletlen, vidéki egyetemre jártam ahol jó alapokat kaptunk.

 

Hát röviden ennyi

 

 

Előzmény: Dolgos-dolgostalan (146)