marhadoktor Creative Commons License 2023.05.22 0 0 14974

No, hahó mindenkinek.

Éppen kicseréltem a jobb első kerékagyat. Úgy volt, hogy estefele átjön egy helyi szerelő, de nekifogtam s míg előkészítettem neki a terepet végül inkább megcsináltam. A csapágyak beütésétől féltem csöppet, illetve a régi kerékagy csavarjainak lazítása volt erősen macerás, de alapvetően semmi komolyabb (csak a fejemben van az a bizonyos gát...) 

Most éppen azon gondolkodom, hogy holnap nekifogok oszt a bal hátsó fék munkahengerét is kicserélem (remélem nem okoz majd komolyabb problémát hogy két különböző gyártó alkatrésze- ugyanúgy néz ki, csak nem volt rendelhető egyszerre kettő ugyanolyan a helyi bárdinál). 

Oszt majd utána beállítom a kéziféket, ha már ilyen jó segítséget kaptam.

Meg a múlt héten a w124-es Merci kombim kézifékjét is sikerült beállítani (sose harapott ilyen szépen), szóval nőtt az önbizalom.

Maradt egy kérdés: Trafó kollégától szereztem egy valószínűleg jobb állapotú váltót. Merthogy az enyém már egy bő éve eléggé szépen ciripel.

Meg tudom csinálni? Mennyire macerás? Mennyi idő?

No, csak hogy fellendítsem a fórumot :)

Amúgy ma délelőtt kormányösszekötőt (van egy ilyen két gömbfejjel, beállítás nélkül) meg kormán lengéscsillapítót is cseréltem a Mercin, kezd az agyi gát bomolni. Múlt héten gömbfejeket. Meg fékbetéteket.

Előre is köszönök minden tanácsot!

Előzmény: susmus00mk3td (14972)