Igazság80 Creative Commons License 2023.05.26 0 0 2222

"A sok nem méret, hanem darabszám. Így a mérettel összemosni nem lehet"

 

Ha nem lehet összemosni, akkor miért teszed folyton ezt? ))... Hát folyton egyjelentésűvé akarod tenni a SOK szót a KICSI-vel, ami nyilvánvalóan egy marhaság. Akkor már inkább a nagyhoz áll közelebb a szó, sok vízből lesz nagy a pocsolya.  Némi logikai összefüggés azért akad a naggyal.

 

A SOK szó nem darabszám.  Hanem NAGYobb mennyiség bármiből.  Nem kicsi, amit erőltetsz. Akkor már inkább nagy, ha mindenképpen azt nézem, hogy melyik mérethez áll ez közelebb.  Mert azt állítod hogy SOK a kICSI-ből szokott lenni.  Bocs, de ez nem igaz.  Bármiből lehet sok, függetlenül attól hogy épp kicsi vagy nagy annak a mérete.  

 

A fák egymagukban is nagyok.  Az erdőben meg igen csak sok fa van.     Akkor a házak is mondhatjuk hogy jobbára bizony nagy méretűek.  A falvakban, városokban meg bizony igen sok a ház.  A csillagok is qva nagyok, meg a bolygók is, aztán tele van velük a világegyetem.  A sok mennyiségi szám, BÁRMIből lehet sok függetlenül annak méretétől.  Ezt kéne megérteni végre.  A SOK szót másképp úgy fordíthatnám, hogy NAGY MENNYISÉG bármiből, mennyiségi értelemben ez bizony a NAGY szóval közösíthető és semmiképpen sem a kicsiséggel...

Előzmény: kitadimanta (2218)