zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 -2 0 434461

2022 február 24. megtámadta  orosz a ukrit,  ezt semiféle "aláirás" nam tudta volna megálitani

ez már évekota ért lassan Krim után. enyit eröl

 

De igen, megtarthatták volna amit Minszkben aláírtak, előrehozott önkormányzati választást, majd később esetleg területi autonómia, amilyen pl. a valon és a flamand terület Belgiumban.

Azután volt lehetőség arra is, hogy a parton hagyni a homokzsákokat 14.-ben, nem zárni vele a Krímben lakó, akkor még ukrán állampolgárok elöl az ivóvizet. Jog volt elzárni, de nem volt kötelező se.

 

Egyhonap urán ugy áprilisba már látni lehrtett, hogy a orosz egy fegyelmezetlen hadsereg.

Kijev elfoglalása becsödölt, a viszavonulás után kisültek a háborusbünök Bucsa let a az a város ahol

halomra löt civil embereket találtak

 

Az a hadsereg simán megnyitotta a vizet, 1 nap kellett hozzá, átvette az atomerőművet, élőerő veszteségről nem tudjuk mennyi, de a sebesülteket gond nélkül kezeli ukrajna egészségügyi rendszere, tehát csak kevesebb lehet mint a covid idején mert akkor nem tudta.

Háborús bűn végül a függetlennek nem nevezhető bíróság által se lett megállapítva, csak jóval később az orosz államigondozott gyerekek áthelyezése egy veszélyes területről biztonságosabb környékre, annak a tisztázását gondolnák a bírák, de pl. Moszkva nem alkalmas hely a gyanúsítottak kihallgatására, jogos tehát a gyanú, hogy más a szándék, nem a vádlottak kihallgatása.

 

Ide sülyedt ez a elkalkulát ukri invázio, persze  most lehet usázni meg nátozni. De a orosz mondott csödöt, 

 

 

Folyik a víz? Igen, ennyi a lényeg, az usa meg kiszáll lassan, érdektelen kezd lenni ez az egész náluk. Ami számomra érdekes, hogy Afrikában nincs ez a 10 szeres orosz katonai fölény, ott az usa meg tudná állítani, de nem teszi. Ez érdekes legalábbis.

Előzmény: ,m,1710 (434460)