hello40 Creative Commons License 2023.06.10 0 0 33123

 

Tisztelettel fejet hajtok az áldozat asszony emléke előtt:

 

A kutyáját mentette volna Zsuzsa, a gyöngyöstarjáni villámárvíz egyik áldozata

2023. június 10. – 13:44

 Thüringer Barbara

 

Csütörtökön hatalmas villámárvíz csapott le Gyöngyöstarjánra, amiben két ember életét veszette. A Blikk a helyszínen megtudta, hogy az egyik áldozat, a 44 éves Zsuzsanna a falu határában lévő bányában dolgozott a mérlegnél, és az utolsó munkanapjára Mirát, a vizsláját is magával vitte.

 

Balázs Ferenc, a bánya tulajdonosának apja a lapnak elmondta, hogy Zsuzsanna egy kék konténerben tartózkodott, három kollégája pedig a mellette lévő bódéban, amikor megtörtént a baj. A társai átsiettek hozzá, majd kikötötték magukat vezetékekkel és spaniferrel, hogy az áradás ne vigye el őket. Csakhogy Zsuzsa leszedte magáról a kötelet, mivel a kutyáját próbálta megmenteni. Eközben a legerősebb ember igyekezett a kezét fogni, de a sodrás olyan iszonyú erővel szakította át addigra a konténer mindkét oldalát, hogy a nőt is elragadta magával.

 

 

A holttestét a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Mira kutya túlélte a balesetet, még az esti órákban is kereste a bányánál a gazdáját.