Csabi8426 Creative Commons License 2023.06.16 0 0 2719

Nekem egy BMW szaki mondta, hogy csak a gyári BMW olajleválasztó a jó, az fog rendesen működni. 

 

Én tavaly vettem gyárit, a múlt héten szereltem be, az összes csövet cseréltem a fals levegő miatt.

Már csak az EGR-t kell kiiktatnom :D

 

 

De ha már itt vagyok, feltennék 2 kérdést:

 

1.

Egy elég érdekes problémával kapcsolatban írok.

Az utóbbi 1-2 évben nem nagyon volt időm foglalkozni a kocsimmal(E46, 2001/5), jóformán még használni se nagyon használtam. Körülbelül 1,5 éve kezdődtek az elektromos problémák, sorra hibásodott meg minden. Kezdődött a központi zárral: Nem nyitotta-zárta a kulcs az ajtókat, egyik napról a másikra(kulcs tanítást legalább 100x próbáltam), Utána ezt követte a tolatóradar hiba: Hátramenetbe kapcsolva, semmi pittyegés/sípolás, ami jelezné, hogy műküdik-e, vagy sem. Meg sem pisszen. Majd utána a duda hibásodott meg: Tök kussban van! Ezt követte a távolsági fényszóró visszajelző kék lámpa: Még teljesen sötétben is alig lehet látni, hogy kéken világít! A rádió is meghibásodott: Mikor leállítottam a motort és levettem a gyújtást, akkor is ment a rádió. Ezt kicseréltem egy ugyanilyen gyári CD-s re, idáig működik. Lámpa állító motor is legtöbbször nem működik. Belső, középkonzoli záró gomb se mindig működik. Legutoljára az ablakomosó folyadék motorjára figyeltem fel, hogy nem működik!

Rohadtul idegesítő ez a rengeteg elektromos hiba, szerintetek mi lehet a gond? A biztosíték táblán szereplő biztosítékokat átnéztem, de még vannak biztosítékok valahol a kocsiba, úgy tudom... Tudtok ezzel kapcsolatban is segíteni hol találom a többit?

Illetve, egy 2001/5-ös E46 320i magyar nyelvű biztosíték kiosztásnak is örülnék, mert nem találom a sajátot.

Köszi az ötleteket

szerk.: Utánanéztem, hogy milyen GM5 modul kell a kocsimhoz... Lehet csak ezt kellene cserélni és megszűnne a hiba?

 

2.

Vásároltam az autómhoz(E46, mint fent is írtam :) ) gyári xenon lámpatestet, szeretném beépíteni. Azt már feladtam, hogy a műszakira úgy készítem fel az autót hogy be van szerelve mindennel együtt, inkább majd műszaki után beszerelem :D Úgy tudom, hogy lámpamosó is kell hozzá, illetve egy lengőkarra felszerelt valami bizb*sz is kell, amivel automatikusan fogja állítani a világítást. Illetve egy világításkapcsoló modul is kell hozzá. Ezeket ha minden igaz be tudom hozzá szerezni. Az lenne a kérdésem, hogy kell-e még hozzá valami más, pl vezetékek pluszba a bekötéshez, illetve be kell-e íratni a forgalmiba. Ja, és hogy a rendőr kis tudja szúrni, hogy utólagosan beépített a xenon? Természetesen a lámpa fölé a gyári matrica is megvan, illetve a lámpamosós bajuszléc

 

Köszönöm előre is a válaszokat

Előzmény: Gabee' (2718)