Igazság80 Creative Commons License 2023.06.18 0 0 2297

Nem, ott hibádzik az egész hogy te mindenáron EGY fogalomköré akarod erőszakolni a hangot.  Én meg azt állítom és mutatom meg folyamatosan hogy valójában ez több különálló dolog lesz, és mindig azt adott szó egyéni vizsgálatából derül ki hogy az a bizonyos hang melyik témához kötődik abból a 6-8 dologból. 

 

Ergo nincs egy fogalomkör jelentése, mert egy Ó O hang egyszer a régit jelenti, máskor a hangképzéshez hasonlatosan a gömbölyűséget viszi bele a szóba.  Míg egy harmadik esetben az eddigi kettőtől teljesen különálló módon éppen főnévképző a szerepe.  Aztán egy negyedik esetben pusztán ösztöni szavak része, vagy indulatszavak alapja.  Ó a csodálkozás hangja is.  Aztán ahogyan minden egyes hangunknak, hangutánzó szerepe is van.    

 

És itt van az hogy ezek élesen egymástól elkülönülő dolgok, így semmiképpen sincs önálló fogalomkör jelentés itt sem és egyik hangnál sem.  csak irányt mutat, de az csak az adott szó egyéni vizsgálatából derül ki hogy ez épp melyik most. 

 

Ez az amit nem akarsz elismerni, mert mániákusan egy fogalomkör köré akarod erőszakolni a hangokat, és ez az amit nem lehet...

Előzmény: kitadimanta (2292)