kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.12 0 0 316
Én nagyon is bele tudtam magam élni a szereplők életébe annak ellenére, hogy "AHA-érzés" nem volt egyáltalán.

Hurrikán

Minél több Oscar-ra jelölt filmet nézek (férfi főszereplő kategóriában), annál inkább csodálkozom, hogy az általam ugyan nagyra becsült Kevin Spacey miért kapta meg az Oscart. Sokkal jobb volt nála a Russel Crowe és a Denzel Washington is.

Ez a film valós történeten alapul és nagyszerűen mutatja be egy ember gyötrődését, belefáradását az örök küzdlembe azért, hogy az ártatlanságát bebizonyítsa. Denzel Washington rá jellemző módon rendkívüli jellemábrázolással mutatta be a Hurrikán személyiségét, a film gyengéje viszont az, hogy kicsit vontatott és vagy a végét siették el nagyon, vagy a filmet húzták el, de összesen 10 percet hagytak a befejezésre a több, mint 2 órás filmben.
Őszintén szólva úgy mentem be, hogy nem fog tetszeni, de nagyon jó volt. Denzel még mindig az egyik legnagyszerűbb színész ma. Ami a szomorú, hogy ez a film a faji megkülönböztetésről (is) szól és az Oscar táján is lehet ezt tapasztalni sajnos. Hollywood mondhat bárnit, a szabad szellem és az egyenlő esélyek még messze kerülik.