_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434659

 

Ebböl a velemenyböl kivalasztok nehany pontot, amelynek (szerintem) jelentösege van!

 

1. De miért omolna össze, ...

 

Hat azert, mert mar most is pont ezt allitjatok (a megujulok aranyanak a növekedesevel egyre kontrollalhatatlanabb lesz a rencör).

 

2. Csak azt mondom, hogy a tendencia az, hogy vadul telepítik a szélkerekeket meg a napelemeket - aztán valahogy mégsem csökken már sem az emisszió, sem az energia ára.

 

Ez igy nem müködhet! Azert nem, mert hova tünik a letesitett megujulo hatasa akkor, amikor mar ~80-85% a reszaranya ... es mindössze ~15-20% a fosszilisek aranya (arrol pedig mar volt szo, hogy "mindössze" max. ~30-40 oranyi üzem athidalasarol kell gondoskodni.

 

3. A fénysebesség néhány százalékát elérni még kvázi lineáris energiabefektetéssel lehet, az utolsó pár százalékot meg már jóformán a végtelenbe tartó energiabefektetéssel, ...

 

Ez igy is van ... csak itt eppen NEM NEHANY %-ROL VAN SZO, HANEM ~2030-BAN MAR (80-85_%-ROL). Az egy teljesen MÁS szint ...

 

4. Látom, évek óta látom, hogy nem az a baj, hogy nem tudod ezt értelmezni, hanem az, hogy NEM AKAROD, ...

 

Pontosan tudom, hogy mire van szükseg ... csak ugy gondolom, hogy egyes orszagok ebbe beleinvesztaljak a szükseges penzmennyiseget ... te pedig ugy gondolod, hogy "ebböl nem lesz igy semmi se". Az SWB rendszer (szerintem müködik ... es meg is valosithato).

 

De van itt meg valami ...:

A villamosenergia rendszer egyszerüen NEM ELEG, mert van itt meg hö is (fütesi, meg ipari hö), meg az EV-ipar letrejötte is (plussz meg (legalabb) az acelgyartas, repkedes, mezgaz).

 

(A villamosenergia rendszer ~500-550 TWh, a hö (ipar/lakasok_fütese) mennyisege is kb. megegyszer ennyi ... az EV terület is lesz vagy ~200-300 TWh ... a höpumpak is fontos szerepet jatszanak majd ...  vagyis arra lehet szamitani, hogy elektronyossagra lesz vagy ~1200-1300 TWh/ev igeny ~20240-2050-re.)

 

Ez pl. Mo.-on legalabb ~100-150 TWh uj energiaforrast igenyelne ... te pedig nem hiszed, hogy ennyi realis (megvalosithato es letrehozhato). En mondjuk ismerem (es meg is tudom itelni) a realis lehetösegeket (azt, hogy mit lehet elöallitani ~20-22 ev alatt ... te pedig teljesen mas szemüvegen kleresztül nezed ezt ... mert nem veszed figyalamba (es a magyarok többsege se) a kialakulo artrendeket). Pl. ar lehet ~40 $/KWh-ert akkut kapni. Az a Li-Ion (akku) szint kb. fele/harmada

 

(Es szo sincs vallasrol, csak trendek ismereteröl van szo.)

 

4. A német emisszió egyszerűen nem fog már tovább csökkenni, ...

 

Ezt mar kerdeztem, ... hogy MITÖL NÖNE, ha a gazdasag teljesen dekarbonizalt lesz (teged ismet teljesen felrevezet a "teljesen lehetetlen" beallitottsag).

 

5. Ami azt is jelenti amúgy, hogy a tárolás megoldásáig a további megújulós beruházások csak a

   költségek növeléséhez vezetnek, semmi máshoz ...

 

Ez egy alapvetö tevedes (es onnan szarmazik, hogy ismet technikailag lehetetlennek tartod (pl. a Pax2 szemleletetöl nem tudsz elszakadni, pedig az mar lejart a gazdasagtakansaga miatt) es azt feltetelezed, hogy "ez igy biztosan nem megy" ... pedig a cel pontosan az, hogy HOZZUNK LETRE egy olyan rendszert, amely segitsegevel elöall egy GAZDASAGOSABB rendszer, mint a korabbi volt ... valamint (a fütöanyag elmaradasa miatt) az legyen gazdasagosabb is (es nem kell evente ~100 milliard Eurokat kiadni szenre, olajra, földgazra). Ehhez MINDEN FELTETEL elöallt! A kerdes az, hogy hogyan muzsikal a ~200 allamszervezet összessegeben? Ha ezok "könnyeden leszarjak" a mutatvanyt, akkor (eredöben) elvesztünk (marpedig en ugy gondolom, hogy megadott idökeretben ez csak akkor valosithato meg), ha MINDENKI megfelelöen "huzza a kötelet".

 

Kb. ez van ... igy összessegeben ... en ugy gondolom, hogy. ha mindenki a tenyerebe köpne, akkor a cel meg elerhetö, te pedig ugy gondolod, hogy mar elment a vonat, oda mar nem lehet felszallni (se utanaugrani), mert minden remenytelen ...

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (434657)