andromeda Creative Commons License 2000.04.12 0 0 468
Szióka,

Hát mind a két orvosnak igaza van.
Valóban jobb megműteni, mert elég könnyen felsérthető pontosan azért, mert el van vékonyodva körülötte a bőr, s ezeket a zsírcsomókat jó látható hajszálerek hálózzák be.
Nekem is volt egy kutyusom(sajnos két hónapja el kellett altatni leukémia miatt).
Ő is már 12 éves volt, s a testének elég sok helyén volt ilyen zsírcsomó(amely igazából esztétikai szempontból zavaró, és általában nem rosszindulatú) Pont egy évvel ezelőtt lett egy ilyen kiműtve neki, mert sajnos eléggé kellemetlen helyen(a végbélnyílásánál)volt.
Az én szüleim is sokáig vaciláltak, hogy elvigyék-e( én már könyörögtem, mert iszonyatosan gyors iramban nőtt), mert sajnos a szíve nem igazán volt jó állapotban, s féltek tőle, hogy az altatás miatt le fog állni .Végülis nem történt semmi baj.
A másik orvosnak tehát ebből a szempontból igaza van, hogy az idősebb kutyák szervezete nem biztos hogy ezt a viszonylag egyszerűbb műtétet kibírja.
A mi kutyánk alaposan ki lett vizsgáltatva előtte,elég jó orvos csinálta a beavatkozást(A REX alapítvány egyik orvosa, a pontos nevét sajnos nem tudom, ha minden igaz Király Péter), s mintmár mondtam tényleg nem volt gond.
Úgyhogy ha a kutyátok még virgonc, akkor nem lehet gond:-)))
üdv
andromeda

Előzmény: Gy_Rozi (464)