_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434666

 

De a német áram mégis piszkos és drága

 

Draga azert, mert rögtön (~10 evente kell megterülnie ... ilyen az atomenergiaval nem fordulhat elö).

De eppen azt irogattam, hogy ez gyorsan valtozik ... (ki kell varni) ... ugyanis törtenelmi hagyomanyrol van szo, aminek a letrehozatala ~100 evbe került) ... a korrigalasa pedig ~2000 ota tart. Amely orszagok fejenkent, következö ~20 ev alatt kepesek lesznek ~5000-10 000 $-t kiadni erre a celra, akkor azoknak sikerül is majd ... (az a GDP ~1%-a lenne). Aki ezt nem tudja, az pedig "felsül".

 

Ha te, pl. egy hazba vasarolsz, akkor a kezdeti költsegek szinten magasak. Ez törtenik a megujulok letrehozasaval is (de ez azert van, mert a ~250 eves modellt mar nem lehet tovabb "nyujtani" ... valami modernebb kell, ami nem teszi tönkre a Földet. Es ez pedig (az adottsagoknak megfelelöen) NEM egy messzemenöen centralizalt rendszer, hanem (ezzel ellenkezöleg) pont egy decentralis!

 

... de mást nemtudok talán fanatizmus?

 

Ez nem fanatizmus, hanem a "g a z d a s a g" törvekyzerüsegeinek vetitese a realitasra ... a PV pl. altal generalt delej ara az elmult evtizedben a ~TIZEDERE esett .... es ebben az evtizedben is van benne meg egy (legalabb) ~3-as faktor.

 

Ahol bezárják   JOLMÜKÖDÖ atomreaktorokat, ls szénbányákat nyitnak?

 

Ez a feltel a letrejött (a "specialis operacio" következmenye) ... atmenetileg ~2 evre (mert akkorra behozza a megujulo ... es nem lesz ra tovabbra szükseg).

 

Mo.-on pl. ~24% at infla ... Nemetorszagban pedig ~6% ... a különbseg pesig NEM elenyeszö.

A magyar gizdasag ~200 milliard Euro-s ... a nemet pedig ~4500 milliard Euro-s.

 

Angela Merkel a Orosz gázra tett, ami 100% bedöglöt, ...

 

Ez valoban igy van. Ö megprobalta "bekesen" megoldani azt (egy >70 eves folyamat kereteben) ... amit nem lehet igy megoldani (akkor, ha "valaki" az erö szavaival kivan megoldast keresni ... (lathatod a következmeyeit a "villamhaborunak" ... es legalabb 1 generacio "felreindoktrinalasanak" ebböl a celbol ...).

Különben az US LNG egy fillerrel se dragabb, mint korabban az orosz gaz volt. Ennek az allando hajtogatasa egyszerüen "tevhit".

(Pl. Mo.-on az infla kb. fele, ... (az ~12%), a szankciok betartasanak, vagy nembetartasanak  a következmenye ... ez az info pl. a Suranyi-tol szarmazik, ... aki a jegybank elnöke is volt ketszer ... es igen jo gondolatai is vannak.)

 

Előzmény: ,m,1710 (434662)