jee_c Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434731

Én azért kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy

1. hány rakétát és drónt lőttek ki Ukrajnára

2. hány lakóépületet találtak el

3. ebből mennyi volt az, amit az ukrán légvédelem repülés közben megsemmísített (vagy meghibásodott) és emiatt zuhant lakóépületre

4. hány olyan eset volt, amikor a lakóépület katonai célponttá vált amiatt, mert csapatokat, egységeket állomásoztattak benne

 

A 4 pont közül az 1. és 2. számok lennének a legfontosabbak, ezeknek az aránya.

És talán érdemes még figyelembe venni, hogy a fronton levő, kitelepített városoknak (Mariupol és Bahmut ilyen szerencsétlen sorsú városok) a célpontjait beleszámoljuk-e a 2. pontba. Szerintem ezek már a 4. pontba tartozóak.

 

Ha ezt tudnánk, akkor lehetne megállapítani, hogy az oroszok rakétázzák-e illetve drónozzák-e a lakóépületeket. (aminek egyébként nem sok értelme lenne a háború jelen folyamatában)

 

Talán annyi segíthet megítélnünk a számokat, és a tényállást, hogy azt tudjuk, hogy naponta sok 100 rakétát és drónt indítanak az oroszok, míg az összes sajnálatos lakóépületek károsodásai megjelennek külön-külön a médiában (hiszen ez az ukrán érdekekből fakad, mert ezzel tudják indokolni a további kéréseiket a nyugati támogatóiktól). És nem látunk minden nap jelentéseket ilyen támadásokról.

 

Nem akarom mentegetni az oroszokat, hiszen ők a támadó, agresszor fél ebben a konfliktusban (bár a mögöttes összefüggséek azért már nem ennyire fekete-fehér képet adnak), de az a kijelentés, hogy "rakétázzák és drónozzák a civil lakóházakat" szerintem nem fejezi ki a valós történeseket.

Előzmény: ,m,1710 (434730)