Jokki Creative Commons License 2023.06.28 -2 1 5356

1.) Ideje lenne ezt is megszokni, hogy nincs honfoglalás, visszatérés, visszajövetel van.

2.) Aki nem veszi komolyan a krónikáinkat eleve tévúton jár és sosem fogja teljességében megérteni és ismerni amagyar történelmet.

3.) A nyugati krónikákat meg inkább hagyjuk kb annyira megbízható történelmi források, mint a Gyűrűk ura...

Ez is nyugati forrás:

National Geographic: "a szvévek és a nyugat-római birodalom összefogtak és katonai vereséget mértek a vandálokra. (…) Az alánok és vandálok együttműködése tartós maradt, alighanem Afrikáig is kitartott." Pedig a vandálok állítólag germánok... akkor most hogy is van ez? Vagy lehet, hogy nem is voltak germánok?

Nézzük a királyaik neveit:

Geis-erich, Hun-erich, Geila-mir, Gund-erich.... Ha ezek nem magyar nevek, akkor én meg néger kislány vagyok...

Annales Alamannici:

Pipinus ... perrexit in regionem Wandalorum, et ipsi Wandali venerunt obvium (Pippin a vandálok területére ment, de a vandálok megtámadták).

Annales Sangallenses:

Wandali conquisiti sunt (A vandálokat legyőzték).

Rubruquis, 1253:

De illa regione Pascatur exierunt Huni qui postea Hungari, unde est ipsa maior Hungaria … cum illis concurrerunt Blaci et Bulgari et Wandali.”

Magyarul: „Ebből az országból Pascaturból [Baskíriából] jöttek a hunok, akik azután magyarok; innen van a nagyobb [régebbi] Magyarország … velük jöttek a blakok, bulgárok és vandálok…

 

 

Itt teljesen egyértelműen az avarokat nevezik vandálnak. Most akkor az avarok vandálok, hunok vagy magyarok? Nos mindhárom. Nyilván egy germán törzs nem élhetett Baskíriában. Erről meg ennyit.

Eközben az összes nyugati történész meg a későbbi hamisított források germánként adják el a vandálokat. Avar, magyar, hun, szkíta, vandál ugyanannak a népnek a különböző nevei.

 

Vagyis megismétlem, nincs honfoglalás, és a krónikáink időrendje az egyetlen valós, bizonyítható és elfogadható. Erről meg ennyit.

Előzmény: merigazoi (5355)