jee_c Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434757

"Én igy nézem a dolgokat mindkettö belefog rokani"

Van különbség e két ország közt. Csak nézzük a lakosságot és a területet, de nézhetjük a GDP-jüket is.

 

Ha a nyugat (USA, Kanada, GB, EU) nem támogatná Ukrajnát, már összeomlott volna gazdaságilag és nyilván katonailag is (azt tippelem, hogy ez egy politikai összeomlást is eredményezne).

Sajnálom, hogy ilyen sorsra jutott Ukrajna, még akkor is, ha néha igen kemény szavakkal illetnek, sőt fenyegetnek bennünket. A belerokkanás a részükről már bekövetekezett. A jövőjük igen kérdéses.

 

Hatalmas mértékű segítségre lesz szükségük az ország és a gazdaságuk újraépítéséhez (ami nagy üzlet is, különben). Úgy néz ki, hogy ezt az európai országok és az USA fogják fizetni. Feltéve, ha belemennek, mert a gazdasági folyamatok, amiket ez a háború gerjesztett, igen negatívan érintették ezen országok gazdaságát is.

Külön nehézség, hogy nagy mértékben vásároltak fel külföldi cégek ukrán mezőgazdasági területeket, állítólag a jobb minőségűeket. Az aláaknásítás miatt azon földeket külön nehéz lesz azoket használatba venni.

 

Az iparos területek nagy része a Donbassz-ban található, amelyek háború utáni sorsa még kérdéses.

 

Az említett kivándorlás is nagy érvágás. A háború végével sokan hazaköltöznek, de elég sokan maradnak külföldön. Főleg a jobban képzett/dolgozó emberek/ és családjaik.

Előzmény: ,m,1710 (434755)