hello40 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 33203

https://sg.hu/cikkek/it-tech/154665/egyre-jobb-robotkutyakat-gyartanak-a-kinaiak

 

Többek között ezt írják róla:

 

"Képes megbirkózni a szabadtéri terepek egyenetlenségeivel, és mint minden jó kutya, rengeteg trükköt tud csinálni. A termék képes ugrásra, szaltóra, nyújtózkodásra, pacsira és leülésre. Nemcsak négy lábon tud egy lépcsőn fel és le menni, hanem két lábon ugrálva is, akár kézenállva. Mindenféle játékot és kiegészítőt lehet vásárolni hozzá, és mivel ez egy friss ipari robot, természetesen ChatGPT integrációval rendelkezik.

A Go2 8000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely körülbelül 1-2 óra használatra elegendő. Nem ugatással, hanem Wi-Fi 6 és Bluetooth kapcsolaton át kommunikál a hozzá tartozó alkalmazással.

 

A 4G modullal távolról is vezérelhető, és az általa érzékelt dolgokat a felhőbe is fel tudja tölteni. Szervo robotkarjával képes dolgokat megragadni és hordozni. Beállíthatók rajta ellenőrzési útvonalak és képes a rögzített pontokon videót készíteni vagy rendellenességek esetén hang- és fényjelzéseket adni."

 

Hogy végül is mire használnák, az nem derül ki.

 

A technika sok mindenre képes, de egy kutya szeretetét és hűségét, ragaszkodó, hálás pillantását, a gazdájához a vigasztaló odabújását, egy gazdi minden rezdülésének éber figyelését,  a gazdi elvesztése, az elárvulása miatti fájdalmát és még rengeteg dolgot sose fognak tudni beleprogramozni.