_Pithecus Creative Commons License 2023.08.06 -12 0 55543

A leszarvazott marhák után nézzünk egy agancsos kést. Miközben Debilkénk a Cyberpunk
univerzumban a klingon, a yautja, mala'kak, a goa'uld, sőt a kromagg nyelvek rejtelmeit kutatja, csak a nem is olvasók, nem is nézegetők, kitiltók, vinnyogva hörgők, a konyhakésfiók-lakók kedvéért a PTA Késmúzeum bemutat egy újabb anyagtakarékos nyélformát. (Nyugi, több is lesz.)

Ha nehéz is, kicsit szabaduljunk meg a töpörödött törpöktől. Vegyünk egy emberkést a PTA
késmúzeumának Emberkés osztályáról. Kedvenc mai CIA*-emet, mert megtehetem. Semmi
történelmi hasonlatosság, csak úgy egyszerűen nemes anyagok, nemes egyszerűség, érdekesség.
Nem teljes méretű konyhakés, de nem is törp, köztes méret. Mondhatjuk, a bökők között olyan
karabélyféle. Sőt "...csontos kalabér..." Duplán csontos. Az egyik a nyele, a másik a jobb mutatóujjam első percének csontja, ameddig beleszaladt a hegye csiszolás közben.  

http://keptarhely.eu/images/2022/01/15/v01/20220115v01xpif7e.jpeg

Láthatóan veszélyes darab, pedig csak 70 mm hosszú a penge, vastagsága 2 mm. Tökéletesen
univerzális felhasználású. Bármit vág, legyen az vaj, zsír, szalonna, kolbász, toll, vagy veszedelmes papír. Nézzük meg a felszeletelt A4-es papílap csíkjain is. Tehát nemcsak a konyhában, kiránduláson, hanem a papírvágásban, sőt a tesztek szerint a borítékbontásban is jeleskedik.

http://keptarhely.eu/images/2022/01/15/v01/20220115v01xm0me1.jpeg

Újabb bizonyíték egyes eszközök elképesztő veszélyességére! Ami így el tud bánni egy golyóálló fehér A4-essel, az bizony zavarhatja egyesek felfogóképességének kiteljesülését is.
A penge nyersanyaga  a beütő szerint is igazoltan "rozsda és savmentes", ami tökéletesen bizonyított, hiszen egy deka rozsda sem volt rajta és miközben vágtam sav sem csepegett belőle.

http://keptarhely.eu/images/2022/01/15/v01/20220115v01x3zaij.jpeg

A bakni gyöngyház, a markolat agancs. Apropo, azt viszont so'se' értettem, hogy ha a tehénnek szarva van, akkor az miért nem egyszerűen szarvas, esetleg tülkös, pláne miért marházzák le. A szarvasnak nevezett állatnak viszont nincs is szarva, akkor miért nem agancsosnak nevezik. A Szöged környékbeli agancsos nevét viszont értem, mert az öööőz.


* CIA = carry it anywhere