_Pithecus Creative Commons License 2023.08.13 -11 0 55554

motto: "A netdzsungelben nem vagy ragadozó, csak egy szem a táplálékláncban."

 


Nézzünk megint egy "minimal art"-ot. Ez a legdrágább, mert mint a többi, semennyiért sem eladó, viszont van benne egy drágakő. Van még ilyen, de mindent a maga idejében...

A szemtelen legyekről eszembe jutott az ősz, amikor hullanak a levelek, a legyek és az EDC/CIA kiskések. A természet és a késreszelő téli pihenőre készül. A vaskiskések sorát gyorsan folytassuk még az ősz előtt egy aprócska nyeszetelővel. Ez is beleillik a "mindkét végén bökő", mindenféle maradékot felhasználó, SHTF*-utáni gyártású kés majdani készítésével. A PTA Késmúzeumának felvételei, szíves engedélyükkel.

http://keptarhely.eu/images/2023/08/13/v02/20230813v02x4jfiq.jpeg

A pengehossz 62 mm, szélesség 14 mm, vastagság 1,2 mm, a kés teljes hossza 133 mm.
A penge anyaga TSTM háztartási őskésacél darabka, valami Solingenből**, még a Nagy Háború*** előttről. Némi munkával teljesen rozsdamentessé és borotvaélessé vált. Bár a bizonyíték valószínűleg a lőtéri vak komondort sem érdekli, de szaknyelven szólva, vág mint a rossznyavaja.

http://keptarhely.eu/images/2023/08/13/v02/20230813v02xsf4yk.jpeg

Nézzük meg egy univerzális kiskés-tokban. Nyakba is akasztható, külső/belső tokként övre is fűzhető. A nyúlbontástól a borítékbontáson át a langallószeletelésig bármely, a méretének megfelelő feladat elvégzésére alkalmas. Kultúrembernek mi kell más. A debilek meg nyugodtan vinnyoghatnak Gugolkokán isten Nagy Piramisa alatt.

http://keptarhely.eu/images/2023/08/13/v02/20230813v02x2r5d7.jpeg

A nyél egy agancsos (ki volt az a lökött, aki szarvasnak nevezte el, mikor nincs is szarva.)
agancsdarabkája, a sámán által elefánttá ütött marhacsont és mindenféle varázserővel rendelkező, ősi sámánikus olajzöld turmalinkristály.
Ez a turmalin drágakő, olajzöld színe miatt komoly károsodást okozhat a környezethisztérikák között, hiszen olajként utálatos, zöldként meg kívánatos. Így, mint a fokhagymával a boszorkányok ellen, ezzel a késsel a méregzöldek ellen, egyszerű késfelmutatással védekezhetünk.



* shit hit the fan. Azaz amikor beleszarnak a ventilátorba, mint ahogy mostanában igyekeznek
egyesek, mindenkinek jut belőle. De ez már nem a topik témája...

** Solingen, ősi honfoglaláskori város, eredeti nevén Szólingben. A nevét onnan kapta, hogy a városi tanácsban a tanácsnokok csak egy szál, zseb nélküli ingben szólalhattak fel, bizonyítandó
megvesztegethetetlenségüket. Manapság - ezt betartatva - mind ott, mind nyugatabbra a légy zümmögését is hallani lehetne az ülések alatt.
*** gy. k. a Nagy Háború = I. VH.