Jokki Creative Commons License 2023.08.15 0 1 5425

Kirgizek türkök, tehát szegről végről hunok is, de csak érintőlegesen. A kirgizek persze hogy éltek szkíta területen, és persze, hogy vettek át kultúrális elemeket. Éppen erről beszélek. De még mindig nm ugorok, nem manysik meg nem szamojédek.

Egyébként kirgizek döntötték romba először az ujgur birodalmat.... nem éppen szkíta testvér módjára.

 

A türkök eredetileg mongolok és egy kisebb fekete hun törzs keveredéséből jöttek létre, nagyjából a Jézus születése előtti 2. sz. körül. Azelőtt a türkök nem léteztek.

Ezt bizonyították be a Barcelonai Egyetem régészei és genetikusai, a Mongóliában végzett ásatásaik során: eddig rosszul tanították a szkíták történetét, nem a szkíták keletre vándorlásával keveredtek a mongol népekkel, hanem éppen fordítva. Sokkal fejlettebb kultúrát és gazdálkodást vittek magukkal, amiket a mongol népesség megtanult, majd a kialakuló jólét következtében népességrobbanás következett. A feltárt sírok antroplógiai. genetikai elemzése során gyönyörűen nyomon lehetett követni, ahogy eleinte csak europidok voltak, kis létszámú mongol őslakossággal, majd egyre nagyobb számban lettek a mongolok és ennek során keveredtek velük a szkíták. De még ez sem volt teljes keveredés csak részleges.

 

Türkök is pontosan ekkor, így jöttek létre.

Előzmény: merigazoi (5424)