hello40 Creative Commons License 2023.08.17 0 0 33254

Szeptemberben lesz 5 éve, hogy a kerületi újságban olvastam egy hírt, hogy az önkormányzat által üzemeltetett egyik szabadidős klubba minden héten hoznak ún. segítő kutyákat, lehet őket simogatni, játszani velük, szeretgetni őket. Ahogy egyébként óvodákba is. Ezt a kutyák is szívesen veszik, a kutyaszerető tagoknak pedig kellemes program. Akik meg ezt nem igénylik, egyidejűleg a másik szobában mással foglalkozhatnak.

Nekem több se kellett, azonnal jelentkeztem, mert már évtizedek óta nincs kutyám - a felelős állattartás jegyében már nem is lehetek gazdi, mert mi történik vele, ha nekem valami bajom esik, ahogy ez az elmúlt években többször is előfordult.

Több évtizede játszottak egy angol szetterről és az idős gazdájáról szóló filmet, "Fekete fülű, fehér Bim" volt a címe, az nekem örök intő tanulságul szolgált. Mikor az idős úr hirtelen rosszul lett és kórházba vitték, Bim iszonyú kalandokon és megpróbáltatásokon ment keresztül. Az idős úr túlélte, a kutya nem.

 

Bea hivatásos kutyakiképző - plusz olykor a tanítványai is, az ugyancsak ezt a szakmát, vagy inkább hivatást tanulók a kutyáikkal - minden szerdán 1 vagy több kutyáját hozza el. Jelenleg 2 belga juhásza van: a 10 éves Zen és a fia, Zari, 2 labradorja: Sajt és a Baráthegyiéktől vásárolt Halley, 2 pulija: Orka és a kölyök Gaia.

Ha visszaolvasol itt a fórumunkban, mindegyikőjükről találsz fotókat, ugyanis minden alkalommal viszem a fényképezőgépemet, és megörökítem őket.

A jelenlegi állapoton felül a 12 és 1/2 éves puliját, Vikkát már az édesanyjának ajándékozta, mert már megszolgálta a békés nyugdíjas éveket. Ő volt első perctől az én első számú nagy kedvencem - olyannyira, hogy a fotójával csináltattam egy díszpárnát, hogy legalább így továbbra is velem lehessen:

Maya pedig kiskamaszként volt először nálunk Noémivel, Bea egyik tanítványával - majd az évek során nálunk, velünk tanult meg mindent, amit egy segítő kutyának tudnia kell, sőt nálunk, a mi közreműködésünkkel tett sikeres vizsgát is, ezért őt is nagyon-nagyon szeretjük! Tünemény aranyos pofa, ő is szeret minket: Noémi meséli, mikor a klub elé érnek, Maya már húzza őt befelé!!!

 

Ő meg Zen, Beával, mikor világgyőztes lett:

 

 

Előzmény: hoppaaa (33251)