Igazság80 Creative Commons License 2023.08.21 -1 0 5526

Még néhány görög szó, mert most épp ez van terítéken.  Kicsit nézelődünk, és máris ilyesmikbe botlunk bele:

 

Magyar elől:

 

KAPA---SKAPÁNI :   ugye észrevesszük a kapát ott.))   Ez már ilyen bujdosó kapa lesz, lehet elkövetett valamit hogy kicsit bujkálnia kell, de attól még ez a kapa. Kapálni meg magyarul lehet, mert ott rejlik a titok a KAPA szóban, hogy a földbe beleKAP a szerszám.

 

AGYAGPALA ---- SCHISTÓLITHOS  :   és akkor mi van, kérdezhetnénk...   Ha azt mondom hogy ezt anno kézzel CSISZOLták, akkor akkor...   Nekem akkor nincs több kérdésem, újabb "véletlen" lesz ez.))

 

 

EGÉSZSÉGES----  YGIÍS :   megint elfordíthatjuk a fejünk, de nem érdemes.  Ez az EGÉSZ szó elcsúfítása lesz. Ami ép és EGÉSZ az EGÉSZséges.  Magyar minden.

 

És egy igazi ínyencség a végére.  Itt már tényleg el kell fordítania a fejét annak, akinek nem ízlik ha szembe jön vele a valóság.))    De én inkább azt mondom nézzünk csak vele nyugodtan szembe, az igazság felszabadít.)) :

 

POLIP----CHTAPÓDI :      Tömören ennek az élőlénynek CSápjai vannak, azon meg TAPADókorongok helyezkednek el.   Ott van benne magyarul a görög nyelvben.  A TAPAD ige mindenképpen...

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Igazság80 (5504)