_Pithecus Creative Commons License 2023.08.31 -10 0 55627

 

No akkor törpöljünk egy kicsit, hogy a töpörödött törpök is örvendezzenek az űr csemegéinek.
Bár szigorúan titkos, de mint már szó volt róla, a napokban tért haza az IdeYoda* - egy yoghurt
osztályú, téridőváltóval felszerelt - űrcirkáló az Authoshtashca és a Recamiere csillagkép irányából, ahol a PTA megbízásából az USP (Uncili, Smuncili és Puncili) hármas rendszerben végeztek felderítést. Itt látható a téridőváltás pillanata, ami a kép közepén nem látszik, az az űrhajó.

https://www.nasa.gov/sites/default/files/styles/full_width_feature/public/thumbnails/image/113420main_image_feature_314_helix_full_ys.jpg


Megtalálták a valaha élt legnagyobb törp, a klingon harcos és első császár, Kahless** aranykardját!
Sokáig azt hitték, hogy csak egy kardot készített, a legendák szerint hajából fonta, lávába merítette, patakvízzel hűtötte. De kiderült, volt egy ünneplő aranykardja is, hajából fonta, egy napba merítette, üstökösjéggel hűtötte. De ez többek szerint mese, mert akkoriban még nem is volt űrhajója, hogy vitte volna egy napba?.
Egy kisebb szakadár klingon csoport, az urináliusok szerint hajából fonta, lávába merítette, de a
gleccserpatak kiszáradt, az ég üstöketlen volt, így hűtötte azzal ami neki, mint férfiembernek
kezelhetően kéznél volt... Ettől lett sárga...
De ez lényegtelen. Itt a bizonyíték, a sejtelmes csillagködbe burkolózó bath'let, a Becsület Kardja:


http://keptarhely.eu/images/2023/08/31/v02/20230831v02x11kyb.jpeg

Sikerül megmenteni egy művészi alkotást is, ami bizonyíthatja hogy vannak közös gyökereink. Nekünk ráadásul vannak saját bunkó gyökereink is. De ez másik téma lenne.
Viszont az eszköz kiválóan alkalmas zsigerelésre, nyúzásra, sőt darabolásra is. Ezért kés. Is. De a csillagászati értékű szakrális eszköz gyakorlati tesztelésére, mint feleslegesre, nem volt igény az Értelem részéről.
Inkább lássuk a művészetet, íme "Egy klingon a Paradicsomban" című műalkotás:

http://keptarhely.eu/images/2023/08/31/v02/20230831v02xsz3ej.jpeg

Az ismert világ tágul***, ezt köztudjuk. De kevesen gondolnak bele, mivel jár ez. Nyilván régebben minden kisebb volt, ami mára nagyon nagy lett, mint például a butaság, konkrétan ostobaság****, a hőbörgők pofazacskója. Azok a dolgok, amik egy-egy anomáliába keveredtek megőrizték törpvalójukat, és így felbecsülhetetlen értéket képeznek a tudománynak. A boncolásnál. És ez galaktikus méretekben is igaz. A kutatás folytatódik...



*  háttérinfo forrás: PNV
**   https://static.tvmaze.com/uploads/images/medium_portrait/243/608922.jpg
***     https://assets.4cdn.hu/kraken/7GfezKkVdtgz1hy1Aas-lg.jpeg
****  Ezt már Egykő Albert a nagy magyar gondolkodó is kinyilatkozta mint axiómát, hogy a világon kizárólag egyetlen dolog van, ami végtelen: az ostobaság.