_Pithecus Creative Commons License 2023.09.03 -11 0 55637

motto: "Már új időszámítás van. Napjaitok meg vannak számlálva."

Afrikából ugorjunk át egy pillanatra a Francba. Ha már franciázunk...  Ez sem egy uzsonnakés, de hát nem csak zabálásból áll a világ.
A francia Nuquima de Chakapina kolostor kúpoldájában megtalálták Csodaturmix* druida, az ősi gallérus nép nagy törpjének aranysarlóját. Analfabetix ősi krónikája alapján ezt Befaucheaux, a kovács készítette Verdszájbaezt (ma Versailles) ősi magyar városban. Az eszköz a druida EDC-jéhez tartozott, ezzel vágta a varázsitalhoz szükséges zöldséget. És néha az ellent is, amikor Bessarix, a hős gallérus hadvezér romaellenes hadjáratot vezetett Császár Gyula ellen. A Túloz (ma Toulouse) melletti csatában irgalmatlanul felpofozták a Gyulát, és ebben nem kis része volt a sarlónak. Láthatóan itt nem a méret volt a lényeg.

http://keptarhely.eu/images/2023/09/03/v02/20230903v02x95vpl.jpeg

(Csak a méretek összehasonlítása miatt, Csodaturmix sarlója, Brobdingnag** királyának brazil szalonnázókése és a királyné spanyol fogpiszkálója.)

Egészen a nagy folyón túlra zavarták. A Gyulát. Meg az Ottót. A TótOttót. A folyó ma is megvan és eonokkal a csata előtt is megvolt. A Lóár folyó (ma Loire). Az ősi legenda szerint arrafelé kiránduló eleink lovaira ott a Francban jött rá a kisdolog, ami nem volt kicsi, így keletkezett a folyó. Mások a föld-fű-víz barterüzletre való utalás mellett teszik le a nyerget, így jogosan követelhetjük vissza az ősi magyar földet. Jelenleg tudja a franc, mi az igazság. Node a lényeg, íme az arany csodasarló:

http://keptarhely.eu/images/2023/09/03/v02/20230903v02xpsi5.jpeg

Akik a reggeli szalonnázáshoz, vagy a - láthatóan használt - gyógyító*** füvek vágásához ilyen eszközt, görbe kést igényelnek, azoknak bizony maguknak kell beszerezni. A füvet is. Ilyen aranysarló nincs Lidinéni boltjában.
Ami biztos, hogy Csodaturmix, a druida sarlova magyar találmány (v.ö. lovasnemzet) és régmúltkor Medvezsíroskenyérhéj, a táltos hagyta ott a a terveket a Francba'. (Jól meghálálták. De ez már másik történelem...)



https://m.blog.hu/be/beard/image/Sz%C5%91rn%C3%B6veszt%C5%91%20cikk/Getafix.jpg
**  https://m.media-amazon.com/images/I/713B9g-UXYL._AC_SL1000_.jpg
***  gyógyító fű azaz drog receptjét, ha már otthon elfogyott, ne itt keressétek.
   https://zoldszeresz.hu/wp-content/uploads/2018/11/Kender-Cannabis-sativa-400x594.jpg