Bakancs4 Creative Commons License 2023.09.11 0 1 50436

Nagyon sikeresen alakult a találkozó Szentgálpusztán , a jól működő helyi közösség példás házigazdának bizonyult , minden köszönet megilleti őket és a Hollósi házaspárt . Ők igazi családként a járművek iránt érdeklődő lányukat és két unokájukat is elhozták . A gyerekeket már korán beoltották a mopedautózás örömeibe , mert mindketten vezettek már , pontosabban csak a nagyfiú vezetett ( vagyis teljes mértékben ő irányította a járművet ) a kislány csak kormányzott a mami ölében ülve , a pedálok számára nyilván elérhetetlenek és értelmezhetetlenek . A kicsik körében különösen nagy sikere volt a találkozó egyetlen elektromos járművének , mert az kifejezetten gyerekbarát konstrukció . Egyébként ez a közútra avanzsált golfkocsi bizonyos szempontból történelmet írt a találkozók krónikájába , ui. az általam ismert találkozók sorában ez volt az első eset , hogy tisztán elektromos meghajtású mopedautó a szokásos telephelyétől a találkozó helyszínére az önerejéből eljusson , majd ( némi töltikézés után ) szintén csak az aksikra hagyatkozva haza is menjen . Korábban is voltak elektromos mopedautók -- 4motor4 hozott kétszer is a Balatonra -- de azok mindig tréleren közelítették meg a kempinget . 

Műszaki hiba is adódott természetesen , egyrészt rajtafelejtett világítás miatt kellett bikázni , másrészt a távrekorder ( 210 km ) Aixam 400 Evo-ban tört el a primer variátor csúszógyűrűje . Szerencsére az egyik segítőkész mopedes társ hozatott hazulról alkatrészt és megjavították . Így a járgány délután át tudott menni Doromlásra  (30 km ) a szálláshelyre , majd másnap gond nélkül hazavitte ( 240 km )  a gazdáját Zalába .

Az étkezés felülmúlhatatlan volt , messze jobb mint amit olykor én szoktam produkálni Doromláson . 

A rendezvényen 16 mopedautó vett részt , nagyrészt a már megszokott , környékbeli ( Szekszárd , Tolna ,  Baja , Dombóvár , Bonyhád ) résztvevőkkel . Remélem a jövőben is hasonlóan nívós találkozókat tudunk tartani , bár most még sem a helyszínről , sem az időpontról nem egyeztettünk . A hagyományok szerint jövő év május vége felé lenne a következő regionális találkozónk , igyekszünk majd időben kiírni .

 

Előzmény: Bakancs4 (50401)