Igazság80 Creative Commons License 2023.09.12 -3 0 5616

Görög tulajdonnevek magyarul érthetően:

 

HÉPHAISZTOSZ:  Mesteremberek védelmezője,  a kovácsmesterség és a tűz istene, továbbá a vulkánok istene is egyben.   Akkor viszont éppen ráillik a HŐ+FÜSTÖS megnevezés.   Már korábban a VULKÁN---IFAÍSTEIO  esetében is a "FÜSTÖLŐ"  jelentést gyanítottam,  itt már egy személy nevében van egy hasonló hangalak benne.

 

 

HESZTIA :    Családi tŰzhely védelmezője,  HÁZas élet és a családi élet védője.  Később minden tűzhely őrzője, a HÁZak kemencéje, kandallója őre lett. Ezáltal minden család HÁZában jelenése volt a történetek szerint.  Lényegében a HÁZ volt az ő fő helye.   Etimológiája vitatott, de ha a kandallós magyarázat igaz, akkor sem változtat a lényegen, mert abba már ugyanúgy beépülhetett logikusan a HÁZ fogalma.

 

 

KRISZTUS :   A régi görög "felkent" igéből eredeztetik.  Szerintem meg Krisztus által született már meg a görög szó. Baromira nem mindegy a sorrend.  Ugyanis a KRISZTUS név mögött magyar megnevezés van, éspedig a KERESZTES .   Hát éppen az volna ő .))   Meg hát az általa képviselt keresztény szó is mintha a KERESZT szót idézné.))     Egyszerűen madárnak nézik a civilt ennyire hogy ezt elgörögösítik.    Ja és a KERESZT szó szlávnak hazudozása is gátlástalan pofátlanság, hát magyarul van ennek is értelme:  KÖROSZT(Ó)   

 

Ez a kereszt, egy körbe rajzolva 4 egyenlő részre osztja fel azt, KRISZTUS maga is így van ábrázolva festéseken egy ilyen körbe írt kereszt szimbólummal egyetemben...

 

 

URÁNIA:   A 9 múzsa egyike, a mennyei.  A csillagokba írt tudományok támogatója, az asztronómia és az asztrológia szakértője.  Úgy fordítják hogy "égi", de ez már egy utólagos megnevezés, mert értjük ezt is magyar nyelven.  Az UR kezdet az itt nem uralkodó ÚR lesz, hanem az ŰR szó, az égi dolgok a világŰRrel kapcsolatosak.  Van még a görög mitológiában ŰRÖS személy, hasonló kezdettel van ő is nem véletlen...