hello40 Creative Commons License 2023.09.18 0 0 33292

Sziasztok!

 

Van, ahol már rájöttek, hogy az állandóan vásárolj újat helyett milyen fontos a meglévő tárgyaink javíthatósága!

 

https://sg.hu/cikkek/it-tech/155152/7-evig-kell-alkatreszt-biztositani-a-muszaki-eszkozokhoz-kaliforniaban

 

Kalifornia a legnagyobb technológiai cégek sokaságának otthona és az Egyesült Államok legnépesebb állama, így különösen nagy jelentősége van, hogy a fogyasztói elektronikára és készülékekre vonatkozó borzasztó erős javítási jogról szóló törvényt fogadtak el. Az állami közgyűlés egyhangú szavazata előtt a törvényjavaslat a szenátuson is ellenvetés nélkül ment át.

 

Az alkatrészek és szerszámok árazása "tisztességes és ésszerű" keretek között kell maradjon. A törvényjavaslat előírja, hogy a "nem hivatalos márkaszerviznek" minősülő javítóműhelyeknek erről a tényről írásban tájékoztatniuk kell az ügyfeleket, és közzé kell tenniük, hogy használt vagy harmadik féltől származó cserealkatrészeket használnak-e.

 

A Kaliforniában, New Yorkban és Minnesotában 2024-ben hatályba lépő javítási törvények mellett Európában is készülnek hasonló törvények, amelyek a javítási szolgáltatásokat, a cserélhető akkumulátorokat, az USB-C szabványosítást, valamint a javítás és a fenntarthatóság egyéb aspektusait érintik.

 

Vajon hozzánk mikorra jutnak el!?!?