_Pithecus Creative Commons License 2023.09.20 -12 0 55692

motto: "Olyan nincs, hogy valamiből nem lehet kést csinálni!"  (Pithecus)

 

Nem kedvezünk sem a műhelysarki, sem a szénaboglyatövi 9 órás szalonnareggelizőknek. Pláne ha rend szerint saját magukat buktatják le a sokadik fikanick primitív bunkó használatával. :-)  :-) :-)  Ismerkedjünk a történelemmel. Ez van.  :-P
Most nézzük meg a D'Elf in Gott am Magam hegycsúcs és a Krucifix Donnerwetter meteurológiai állomás közötti Feneketlen tó fenekéről felhozott ükőskori iszapot. És hogy miket is találtak benne. A máshol már említett nagy bökőkhöz feltehetően tartozóan van még nyúzó kajlatestvér is. A rettenetes Békahámozó! De vitte a barnamedvét és a mamutot is. Borzalmas erejére bizonyíték, hogy az utóbbiak ki is haltak. Anyaga - a PTA kutatásai alapján - mint az előzőekben, csont és vállfa. Az ősi vállfa természetesen méhviasszal stabilizálva, a csont pedig marhának* nevezhető.

http://keptarhely.eu/images/2023/09/20/v03/20230920v03x72msp.jpeg

Gyönyörűen polírozott, vastag, masszív, erős és a szükségletnek megfelelően éles. A teljes hossza egy kisarasz, vastagsága egy fertályhüvelyk. A bicskatörténelem egyik jelentős darabja. Szakértők felfedezték, hogy ez a hiányzó láncszem a fix kés és a bicska között. Az élhez tartozó tudományos körök szerint ez egy úgynevezett előbicska. Tudománytörténeti szenzáció! Ez az előfutára a bugylibicskának, hiszen mint látható a tengely már megvan, csak még a becsukhatóságot kellett később feltalálni. Nem lehet eleget csodálni.

http://keptarhely.eu/images/2023/09/20/v03/20230920v03xakpeg.jpeg

Persze a nehéz vadászat után egy kis resztelt mamutmáj készítéséhez ez az alábbi volt a praktikusabb eszköz. Figyelembe véve a "Canis domesticus familiaris" típusú mosogatógép használata esetén, a horda közétkeztetésével kapcsolatosan korábban említett HAPCI - előírások betartását. De a mosogatógépet nem volt szabad felügyelet nélkül hagyni, mert a csontnemű esetleg eltűnt benne.

http://keptarhely.eu/images/2023/09/20/v03/20230920v03xkljbt.jpeg

A kés teljes hossza - sámánkézen mérve - pont hatujjnyi. Az él ősmagyar rece-fice kialakítása piramidális vágóerőt eredményezett, márhogy az adott szükségletnek megfelelően és a lehetőségeken belül.


* Ez természetesen nem célzás akart lenni.  :-)