Bakancs4 Creative Commons License 2023.09.24 -1 0 50451

Valóban nem hangzik túl jól ...

A szerelő akinél van be sem tudta indítani, illetve amikor beindította azt mondta hogy túlpörgött,  csak a gázolajcső lerántásával tudta megállítani. Nem értem nálam ilyet sohasem csinált, ezt csak úgy tudom elképzelni, ha telelőtte motorindítóval

Bár ha a hidegindító éter pörgette akkor a gázolaj-betápcső lerántásnak nincs túl sok szerepe .

Annyit tett még hozzá hogy ez a motor kuka. Aha ... és miért ,  konkrétan miért ?

 Őszintén szólva most lett elegem ebből a mérhetetlen töketlenkedésből . Ja , hát ezt megértem .

Nem tudják hogy mi a baja.  Akkor viszont honnan tudják , hogy kuka ? Mert ha csak valami apró dugulás vagy efféle csinálja a fesztivált . Az , hogy ŐK nem tudják ... na de mindegy .

 

Ez első és leglényegsebb valami hozzávetőleges diagnosztika lenne . Ebben a műfajban a primer vizsgálat az izzításra és a kompresszióra irányul .  Én is valami ilyenféle kompressziómérőket használok : 

https://hagashop.hu/keziszerszam/verke-gazolajos-kompresszio-mero-szett-0-70-bar-v86257

https://www.szerszamkell.hu/geko_kompressziomero_keszlet_dizelhez_10113

 

 

Ha netán valaki drágállaná csak egy kocsihoz megvenni akkor felhívom a figyelmét : postaköltséggel együtt is kevesebb , mint 2 órai szervizdíj . Ha pedig hozzászámolom a szervizbe trélerezés esetleges költségét  is ...

A kompresszió méréshez le kell szerelni a légszűrőtalpat ( legalábbis a nagy szögletes szűrős kivitelnél ) , ehhez 7 imbuszcsavart kell kihajtani .

 

Ha a kompresszió elfogadható ( úgy 23-25 fölött minden jó )  akkor a motor viszonylag olcsón menthető . Gyatra kompressziónál általában gyűrűzéssel több évre helyre lehet állítani az üzemképességet . Házilag meggyűrűzni nem egy lehetetlen művelet , de maradjunk az optimista verziónál és találjunk elfogadható kompressziót .  Szerintem nem olyan rémisztő dolog az LDW502-es motor , egy normál szerszámkészlettel kis leleménnyel jól beállítható .

 

De aki mindenképpen kerüli a keze összekoszolását az végső soron Sásdon javíttathat Kollmannál , ő ráállt a Lombi motorok javítására . Veszi az akármilyen állapotút és árulja a feljavított-újított üzemképeset : 

https://auto.jofogas.hu/baranya/Lombardini_502es_motor_139785039.htm

 

 

Előzmény: Greg34 (50441)