LaciMaci84 Creative Commons License 2023.10.21 0 0 93832

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem... 0 szakértelemmel, egy YT videó alapján nekiálltam kicserélni a T700 hátsó fékét és gondoltam ha már úgyis leszedem a kereket, ránézek a himba zsírzására is. Sajnos nem jártam sikerrel. A kutyacsont mindkét csavarja eléggé be van/volt ragadva. A hátsót le sem tudtam lazítani, mintha teljesen össze lenne rohadva. Pedig tudtommal ezek nincsenek túl nagy nyomatékkal meghúzva (esetleg csavarrögzítő fogja így?). Az elsőről nagy nehezen le tudtam szedni az anyát, de mint kiderült, feleslegesen. Ugyanis a gyári középállványtól nem tudom kivenni a csavart... :) Ezen a ponton feladtam és visszacsavartam az anyát, viszont meghúzni már nem tudtam, csak ott forog egymagában. Lehet túlhúztam, az is lehet hogy már a leszedékskor sérülhetett, nem tudom... De most kicsavarni sem lehet. Ilyenkor mit lehet tenni? Levágni valahogy az anyát és kicserélni mindet egy újra?
Az egyébként normális hogy a két kutyacsontot megragadva kicsit jobbra-balra mozog? Csak a két kutyacsont, nem az egész himba.
Egyedül a rugóstag csavarját sikerült normálisan kiszedni és visszatenni, de nem sok kenőanyagot találtam rajta. 30k van a motorban és én naívan azt hittem hogy ezt a márkaszervízben nézik/kenik ha kell, de úgy tűnik még sosem nyúltak hozzá. Emiatt talán egyébként is jó lenne cserélni mindegyik csavart és a csapágyat is, nem?