Frua Creative Commons License 2023.11.04 0 0 382

Sziasztok!  Van egy  ötéves kutyám, akivel időnként epilepsziás rohammal küzdünk. Az első rohama kétévesen kezdődött,  persze vittük orvoshoz, specialistával is beszéltünk, de amit megfigyeltünk, hogy  a rendszeresen kapott bravectro gyógyszer beadása után két napra jött mindig a roham, igazi nagy rohama volt. Bár az összes orvos szerint ez kizárt, nincs összefüggés, gyógyszer nem okozhatta, azért mégis úgy döntöttünk, ( mivel sok lehetőséget egyébként sem láttam), hogy váltunk, áttértünk nexgard sprectra  gyógyszerre. Ekkor  az epilepsziás rohamok teljesen megszűntek,  15 hónapig semmi nem volt.  Továbbra is ezt kapta,  ezt havonta kell beadni, de, sajnos újra havonta van rohama. De ami számomra fura, hogy mindig !!  a gyógyszer beadását követően 2-3 napra jelentkezik. 

 Ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy az epilepsziás kutyusotok kapott- e Bravectro vagy Nexgard sprectra gyógyszert, illetve tapasztaltatok- e hasonlót? 

Úgy látom sötétben tapogatózunk,  és nincs lehetőségem százezreket kiadni olyan kezelésekre amelyek csak próbálkozások. Viszont nagyon szeretem a kutyám, lakásban állandóan velünk van,  és ragaszkodom hozzá.Most azon gondolkoztam el még kellene próbálni teljesen elhagyni ezeket a gyógyszereket? Esetleg kullancs nyakörv amit éjszakára levennék? 

Tapasztalatokat várom, ha leírnátok ez ügyben, köszönöm!