Déééééééééééé Creative Commons License 2023.11.11 0 2 489

Azon gondolkoztam el hogy hogyan lehetne leegyszerűsíteni egy 2KW-os (jóhangoltan akár 4 is!) generátort?

Az elgondolás az, hogy az inverter részt helyettesíteni lehetne egy olcsó150W de szinuszos inverterrel, erről meg lehetne eleven szinuszos erős jellel hajtani a bifiláris tekercset, amiről ugye szedjük lefelé a kraftot!
Elgondolás hogy inverter kimenet-230-as trafó primeren, szekunder leszedve át tekerve a Push-Pull (Oroszoknál a bili) tekercsnek megfelelően (nem részletezem) aztán az impulzus tekercset is meg lehet hajtani, kérdés az kell e egyáltalán ezen esetben? (azért mondom mert csak egy pici tudású hobby szerelő volnék).

A teslatekercset pedig lehetne helyettesíteni az Alin is kapható tesla tekercsel, a lényeg azt mondják hogy legyen szinkron mindenhol, mert ha nincs akkor a P leesik és leáll minden.

A tesla tekercs primerjén (aminek a feladata tán az elektronok begyűjtése, át lökése a bifiláris tekercsre) akár 56KV is van, szekunder menete 0.8-as rézhuzal 19 menet.

A "gránáttekercsen" aminek menetszámai, 48-24-12 ezek felezve és minden 2. tekerés ellentétesen (+impulzus 19 menet/ez egyezik a teslával). A tesla primer és az impulzusnál lévő begyűjtő 6mm2-es vezeték 6 menet 2 újjnyi közzel.
Ha a bifiláris tekercsnek a kimenetét rákötjük egy legkevesebb 150A-es hídra, akkor onnan az egyenáramot vissza lehet vezetni mint egy hurok az inverterünk bemenetére.
Nem egy nagy ördöngösség az eredeti rajz szerint se, ha valaki min. elektroműszerész, én csak egy traktoros szakmát végeztem, hobbim ezen témák.

Az ide belinkelt kép most nem tudom kié? "cápáé? akuláé?" passz..

A sárkány féle egyszerű sémát pedig tényleg pofonegyszerű megcsinálni, csak mikrotrafó kell hozzá meg jól kell tekerni.

Azt elfelejtettem hogy a földelés nagyon fontos! kell egy 25mm2-es vezeték a generátortól min. 10M-re minden ilyesfajta gépnél! ahol nincs az nem képes 100%-ot adni, és ott vmi ferrit dolog játszik szerepet, és állítólag a földkábel hiánya miatt idővel meg is eszi vagy mi, nem értem én ezt csak amit ki tudtam skubizni a google fordítóval, nem könnyű.

Amúgy rengeteg mindent tőle kaphattok meg: Ruslan Kulabukhova