Déééééééééééé Creative Commons License 2023.11.13 0 1 491

Működése a kütyünek nagyjából a következő (és már pár hete tanulmányozom):

BTG gép (STATIKUS GÉP) távoli rokona a Teslatica gépnek.

Működése:

Van egy „gránát tekercs” ami 6 rétegű 2,5-es sodrott réz. Első réteg a bifiláris rész 48 menet (24-24 részben) második tekercs két részben szintén fele 24 (12-12), a harmadik tekercs 12 (6-6). Minden közös réteg ellentétes irányba van feltekerve, hogy a hullámok ne oltsák ki egymást, így gyengítve a teret. A bifiláris egyik része földelt, ez egy 25mm2 legalább 10M hosszú vezeték, másik része a terhelések ami tároló kondenzátorokhoz van kötve, és egyik szálára 2 dióda van téve (lásd rajz).

Most jön a lényeg! Az 50mm fehér vagy szürke MÜ2-es csövön, annak hosszán balra, található a TESLA tekercs, ennek van egy adott rezgése és amplitudója, ennek 6 mentes primer részéről (Karcher) átviszik egy „hangolón” keresztül a gránátnak a legmagasabb pontjára (ott a legerősebb a jel) ami a cső vége. Ami ezt a sztatikus sugárzást leadja, az egy antenna ami 6mm2 6 menetes esetleg 7 tekercs, két únyi kiállással a tekercsektől.

A gránáton van még egy 19 menetes egymásra tekert impulzus tekercs is, ami a tekercs hangolását végzi, valószínű a szinuszjelhez. Ennek „ami nekem nem tiszta mert nem szakmám” szinkronba kell mennie a teslával. Ez az impulzus tekercs kap egy tápot a „bili formájú” TV nyakáról /vagy monitor/ levett megtekert ferritmagról. Nagyjából ennyi a működése, ennek legkevesebb a kettő kilowattot tudnia kéne, max a bő négyet.

Ennek az egyszerűbb kivitele a mikrosütős, ami nem igényel hangolást, ez egy zárt kör ami a terhelésekkel értendő! P-e 1-3KW-ig.