Latex Bond Creative Commons License 2023.11.21 0 3 13468

A gyűjteményhez először is gratula! ;)

 

Régen volt már itt ilyen nosztalgiázós, kellemes hangulatú hozzászólás, a magam részéről örültem is neki, az izgalmas feladványnak meg különösképpen. :)

A Deichmann-os első vásárlásaim bennem is a mai napig óriási (de ami a legfontosabb: pozitív!) élményként élnek, úgyhogy már csak ezért is jó volt ezen elmélkedni kicsit, emlékezni a kezdeti szárnypróbálgatásokra és a nyilvános (cipőüzletben véghez vitt és az eladó árgus pillantása által kísért) kézremegős próbákra. :)

 

Habár egyértelműen nem tudom a megfejtést a rejtvényedre, csak kizárásos alapon tudok gondolkodni, plusz az emlékeimben kotorászni.

 

2011 táján a Deichmann még nem jeleskedett annyira nagy méretű magassarkú cipőkben, persze a 42-es  már akkoriban is megtalálható volt alkalomszerűen a polcokon, de a még mostanában is csak nagyon elvétve felbukkanó és maximum online felületen elérhető 43-44-esek meg végképp különlegességszámba mentek. Gyanítom, hogy nem lehet olyan nagy lábad, talán épp a lélektani 41-42-es határmezsgyén egyensúlyoz a méreted, ezért juthattál hozzá a 2011-es Deichmann kollekciójában igényes(ebb) darabhoz.

Mert valljuk be, kezdetben nem kifejezetten hegyes tűsarkakban volt gazdag a 42-es méret feletti tartomány, hanem maximum lapos talpúak, enyhe dőlésű wedge-k és max. 4-5-6 centis blokksarkak voltak a jellemzők.

Divat szempontból a 2011-es évben élte ismét reneszánszát a bokacsizma, akkoriban a térd fölöttiek még nem voltak ennyire elterjedve a köztudatban, mint manapság. A csizmákon szinte kivétel nélkül megjelent a csat, mint díszítési elem, akár a bokán, akár másutt, de ez szinte mindig visszaköszönt a téli lábbeliken.

(Deichmann által árusított) cipőkben nem vagyok annyira nagyon jártas, de ott is inkább az alacsonyabb sarokmagasság volt a jellemző és ha már meghaladta az ominózus 42-es méretet, akkor rögtön el is felejthettük a tűsarkat, legfeljebb blokk- vagy egyéb chunky-típusról álmodozhattunk.

A színekben szerintem a Deichmann sosem volt igazán úttörő, jó eséllyel kimerült a fehér-bézs-szürke-fekete palettán a kínálat.

 

Mindezen ismérveket figyelembe véve extrém magasságú, különleges vagy eltúlzott platformmal rendelkező cipők/csizmák és fémsarkúak egészen biztosan nem jöhetnek szóba (amelyek nálad a kanapé mögötti doboz tetején láthatók) és ugyanígy nem lehet overknee sem, mert az eleve csak kb. 2018 táján jelent meg először a D.-nál, de abból nálad mintha csak egy fehér harisnyacsizmát látnék, ami szintén biztosan nem lehet D. modell, mert azokat mind nagyon jól ismerem.

Abban az időben egyébként még szerintem nem is létezett a Catwalk, csak Graceland-ek voltak, ahol eleve nem volt jellemző az erősen nőies, partis jelleg, hanem sokkal inkább a kényelemre és a hétköznapi casual viseletre helyezték a hangsúlyt.

A színek miatt nálam kiestek a kékek és persze a magassarkú papucsok is, mert színgazdagságban sem jeleskedett akkoriban még a kínálat.

Nyilván azzal még nem kerültem közelebb a megoldáshoz, ha azt mondom, hogy vélhetően valamelyik fekete lehetett, mert abból van nálad a legtöbb, de látok ott egy szürke wedge sneaker-t is, ami szintén kb. az idő tájt kezdett bekúszni a mainstream-be.

Sajnos a bokacsizmákat nem látom rendesen mindegyiket, de talán a kupac közepén lévők között kellene keresni a jelöltet.

Az olyasfajta, egyik oldalon alacsony kéregmagasságú "báli" cipők is szóba jöhetnének, amelyek egyik képviselője pl. nálad a legelső sorban a 4. helyen vagy pl. középen kék színben látható, de a fekete túl exkluzívnak látszik a fémes talpbéléssel, így azt is kizárnám, a kékeket meg már korábban elvetettem.

A lila kerekített orrú platformnak látszik a márkája, így ez csalás lenne a részemről, de a színe miatt eleve ezt is kapásból elvetném, mint ahogy a kígyómintásat is, de azt nem a kígyóminta miatt, hanem a transzparens PVC orr miatt, ami csak az elmúlt évek divatját jellemzi igazán. :)

Ami még igazán jellemző volt ebből a korból - sőt, ez valójában szinte mindig megtalálható volt a D.-nál, ha kell, ha nem - azok a Chelsea fazonú bokacipők, amit én speciel ki nem állhatok, de ilyet nem látok a Te gyűjteményedben sem.

Egy pillanatra elgondolkodtató volt az a fekete lakk bokacsizma is a kanapé karfáján középen (felülről a 2. sor), de ez túlságosan exkluzívnak tűnik ahhoz, hogy D. modell lehessen (a formája miatt és nem pedig a sarokmagassága miatt).

 

Mindent összevetve én egy fekete bokacipőre (vagy bokacsizmára) gondolnék, a kép közepén 4 ilyen is van egymás mellett, de akad az alulról 1. és 2. sorban pont középen 1-1 fűzős darab vagy esetleg az a szürke velúr sneaker-jellegű lábbeli. :)

Ha mégis valamelyik szandál az, akkor azon igencsak meglepődnék.

 

Ha esetleg más is megtippelte a magáét, akkor azért majd hirdess eredményt és áruld el a megfejtést. ;)

Előzmény: Recushion (13467)