_Pithecus Creative Commons License 2023.11.23 -16 0 55755

motto: "Bizony nehéz az élet... jól megcsinálni." (ősi japán vándorköszörűs közmondás)


A PTA PUKI  (Párhuzamos Univerzumok Késeinek Intézete) örömmel tudatja, hogy hosszú várakozási idő után ismét megjött a PTA  Spacetime Slider - késvadászatra specializált - gépe és egy érdekes párhuzamos, steampunk univerzumból hozott egy kést. Az időtöbblet oka az, hogy bár a téridőváltás gyakorlatilag azonnali, de csak az indulási hellyel azonos koordinátákra. A földrajzi távolságokat csak valós időben lehet megtenni a párhuzamos világban is. Ecce bökő:

 http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02x9uaf8.jpeg
 http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02x35ir0.jpeg

A kutatók a már bevált eljárás szerint nem feszegették a kérdést, hanem egyszerűen széthúzták. Az eljapánosodott ősmagyar késforma ami először feltűnik. Tehát eredményes volt a gondos
programozás, a valószínűsíthető származási hely Nihon. Ez eredetileg a "tanító" kés volt őseinknél.
Ezzel tanították a helyes késhasználatra a gyerekeket, legyen az nyársonsült medvetalp étkezési célú trancsírozása, vagy farkastorokvágás önvédelmi gyakorlása.
A későbbiek során, amikor a nihoniak kiváltak a Pál-törzsből és elszigeteltek* az eszköz nevéből
kikopott az í betű és maradt a mai, korcsult "tanto" név. Ezzel az elmélettel a felkért nyelves
szakértőnk, Mutsika Akitsuki is egyetértett.

 http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02x60yip.jpeg

Az eszköz már magán viseli a japán miniatürizálás jegyeit, spórolási céllal simán (japánul: fukusimán) nincs fűtő atomreaktora, rendszeresen fel kellett tölteni a gőztartókat és az óraműves vezérlés is rendkívül apró. Természetesen és sajnos ezek a kifinomult szerkezetek az itteni, mai primitív világban jelentős beüzemelési deficittel küszködnek, de mint egyszerű mechanikus eszközök kiválóan vágnak.

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02xtj9x9.jpeg

A mi univerzumunkbeli ősi japáni tollvágó késteszten** is tökéletes volt. Mint látható, a madártoll
tökéletesen elvágólag elvágódott, madártrotty sehol sem látható a környéken. Tehát a késpenge
kanfasztikus minőségű!

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02xm75gn.jpeg

Külön említést érdemel a markolatvég kialakítása. A fúvókák valószínűsítették hogy nem dobókésről, hanem önjáró repülőkésről van szó. A főhajtómű magyar tervezésű lehet, hiszen a magyarok csak egy biccentéssel főt hajtanak, a japánok pedig derékből hajlonganak. A sok kis stabilizáló fúvóka Itsuka Kichiyuku raketológus vendégkutató szerint viszont biztosan japán. Hiszen kicsi lyukúak.

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02xwd9sz.jpeg

Hosszas tanulmányozás után a beindítási kísérlet eredményes volt. A kés repült! Biztonsági okokból a kutatók kellő távolságból fényképezték a becsapódást. Nightfly to Fatörzs! Látható, hogy a becsapódás után is működik még egy ideig a hajtómű, nehogy kihúzzák a kést, vagy kiessen.
A kísérlet elvégzéséhez - az üzemanyag biztosításával - nagyban hozzájárult skót tagtársunk Johnnie Walker, akinek ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02xmyajl.jpeg

A számos felismerhető nyomástartó, hűtő, szabályzó, fúvóka és csővezeték alkatrész között a bal markolatpanel végén található funkciótlan alakzat sokáig fejtörést okozott a kutatóknak. Végül csillagászati megoldást valószínűsítettek. Egy négyes csillagrendszer ábrázolása az abban a párhuzamos univerzumban történt áttelepülésnek állíthat emléket.
A rendszert G, K, G, R színképosztálybeli csillagok alkothatták, jelenleg is folyik a kutatás hogy van-e ilyen ebben az univerzumban is. Mert akkor az ostoba Sziriusz-mese helyett ott lehetne keresni a valódi őshazát. De egyes todományos kutatók a betűsorban rejlő, más intelligenciáknak írt üzenetet sejtenek, esetleg R, G, K, G felállásban. A megfejtésben civilek segítségét is várják a
pta@trantor.huha, vagy a pta.puki@tranai.hehe emilcímre. A segítők - felhőtlen éjszaka esetén -
ingyenesen megnézhetik az aktuális*** csillagokat.

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02xd30t6.jpeg

A tokon is látszik az Őshaza problémája. A következő elmélet csak a jelképek alapján történt logikus  következtetés. A központi nagycsillagot szétszaggatta valami, a hívők szerint a Nagy Derelyeszaggató.
De az egyházszakadás után egy csoport a Szent Derelyemetszőt kezdte imádni. Viszont mindegyikük szerint "Egy a Kaporszakállú Derelyeszabó"! Ezek a szent szimbóleumok - felekezettől függetlenül - itt is többször felismerhetők.
Az Újhaza is látható, a központi G2V osztályú csillag, a nyolc darab stabil pályájú bolygóval, a
harmadik pályát jelölő szimbóleum-pöcökkel és az átszellőzést biztosító rostával. Ezek ismeretében nálunk is csökkenhet a homály.

http://keptarhely.eu/images/2023/11/23/v02/20231123v02x8jkb5.jpeg

És végül a todományosan igazolt méretek, pengehossz 117 mm, pengeszélesség 24 mm,

pengevastagság 2 mm, markolathossz 125 mm, a teljes hossz tokozva 255 mm.
A penge anyaga jóféle TSTM**** rozsda és saválló, martenzites, HRC 58-59-re edzett acél.



* Forrás: PNV (Pithecus Nagy Világtörténelme)
** Ha a madár leszarta a szabadba kitett pengét, akkor a mester kivitte egy falunapi vásárra és eladta egy parasztnak. De ha tollát hullatta rá és az kettévágódott, akkor azt csak egy nemes murájnak***** adta el.
*** Lsd: Atlas Coeli
**** TSTM = Tököm Se Tudja Milyen
***** A murájok a mi ősi univerzumunkban hős vitézek, faszamurájok voltak. Később miután a
harceszközök már fémből készültek a fa- lekopott a név elől.   (forrás: Enciklopedia Pithennica)

ui: A kísérlet alatt egyetlen élőfa sem szenvedett sérülést. A nevezett zárvatermő még lombos korában felajánlotta törzsét a todomány számára.