zbigniew Creative Commons License 2023.11.24 0 0 72261

Tippjáték szabályzat:

Alapvető szabályok:

 

1. A tippek (Hagyományos, Fantasy) érvényesítése zéró tolerancia elven működik, ami azt jelenti, hogy a topikra beérkezett tippek az alábbi szabályzat szerint lesz értékelve, ami minden esetben irányadónak számít!

 

2. A tippek leadásának pontos határideje az aktuális verseny kezdési időpontja, melyről bárki információt találhat többek közt a FIS hivatalos honlapján (fis-ski.com), valamint itt, a tippbalhé topikon is! Ez végül is csak tájékoztató jellegű, hiszen a verseny bármilyen okból csúszhat, valamint hamarébb is kezdődhet! Éppen ezért mindig a fis-ski.com verseny utáni Pdf-fájlokban (official results) közölt időpont a végső határidő! A beérkezett tipp a topik (azaz index óra) szerint lesz elfogadva! Egy másodperces késés esetén a tipp nem kerül elfogadásra (tehát pl. 17.00 órás versenykezdés esetén a 17 óra 00 perc 00 mp. még igen, a 17.00.01-kor leadott tipp már nem érvényes!). Javasolt egy biztonsági tipp leadása mindenki részéről akár a versenyt megelőző nap, akár egy órával kezdés előtt, amit még mindig lehet módosítani a verseny pontos kezdéséig!

3. Ha a verseny kezdése csúszik (pl. az időjárás miatt) és az új kezdési időpont igazolható a FIS hivatalos honlapja által (pl. itt: http://www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3125/2011JP3125SLR1.pdf), akkor az új időpont lesz a mérvadó (tehát ha 17.00 helyett 17.20-kor kezdenek és ez utóbbit a FIS megerősíti honlapján, akkor az új időpont a tippleadási határidő!). Ha a FIS által megadott verseny kezdésekor (pl. 17.00 óra) is tart még a kvalifikáció és perceket csúszik a kezdés, abban az esetben is (ha a FIS honlapon nincs kezdési időpont módosítás) az eredeti időpont (tehát 17.00 óra) az érvényes tippleadási határidő!

4. Ha egy adott versenyt törölnek, akkor a soron következő versenyre újra érvényesíteni kell a tippet, kivéve, ha a törölt és a soron következő verseny helyszíne egy és ugyanaz! Ha egy adott hétvégén azonos helyszínen két versenyt rendeznek és egyiket törlik (melyet pl. hetekkel később pótolnak egy újabb helyszínen), akkor az a tipp szintén nem érvényes az új helyszínre!

 

5. Ha egy hétvégén több versenyt is rendeznek és a tippelő az első versenyre leadott tippjét nem érvényesíti a további hétvégi verseny(ek)re, akkor az új szabály értelmében az első versenyre leadott tippje érvényes lesz a további hétvégi verseny(ek)re is!

 

6. Hogy a biztonsági tippek leadása mennyire fontos azt az előbb már említettem, viszont ha egy tippelő túlzásba viszi annak jelentőségét, azaz az egész szezonra bebiztosítja magát egyetlen (vagy több) tipppel az szabálytalan, nem kerül elfogadásra! Max. egy hétre lehet előre tippelni, azaz ha egy héten belül (mint pl. Vk esetén a Négysáncversenyen) több versenyt is rendeznek abban az esetben ez a szabály alól kivételt képez!

 

7. Mindkét játék tippsorát külön kell leírni, különben az ilyen tipp nem kerül elfogadásra egyik játéknál sem (helytelen tippleadási forma: AMM-KOF-SCL-HIL-BAR+AMM++STO)!

8. Ha valaki javít a tippjén az legyen szíves a teljes új tippsort leírni (ez elsősorban kérés a tippszámoló munkájának megkönnyítése érdekében)!

 

9. Ha mással adatja le valaki a tippjeit, akkor a számolók a tippet leadó hibájáért felelősséget nem vállalnak! Azaz, ha valaki 2 tippet ad le valamelyik (vagy mindkét) tippjátékban, vagyis a sajátját illetve másét (aki ezzel megbízza), de nem egyértelmű, hogy melyik tipp kié, akkor az(ok) a tipp(ek) érvénytelen(ek)!

 

10. Szabálymódosításra a VK szezon alatt nincs lehetőség!

 

11.  Az első tippek leadásának pontos határideje:  2023 november 25 (szombat), 17.15 óra (CET idő szerint), Kuusamo