Ppet14 Creative Commons License 2023.11.26 0 0 11964

Sziasztok !!

Megigértem , hogy megírom mire jutottam a kis F-act 50-essel . Nos : Nem hiszitek el : A hideg hozta a megoldást !!!

De sorjában : Amiket Ti is írtatok , és magamtól is gondoltam , mindenen végigmentem , semmi eredmény . Gyertya szikrát ad , többet is kipróbáltam , semmi pöffenés . A gyertya tiszta lucsok indítózás után , semmi .Karbi le , tisztítás , membrán ellenőriz , hibátlan . És a tegnapi mátrai fagyos hajnal segített !!!

Ujra nekiestem a kicsinek , és ahogy mozgatom , hallom , hogy valami kopog a tankban !!! Egyből beugrott , régebben már jártam egyszer így egy a láncfürészhez való kanna benzinnel !!( kopogott a kannában a jég )

Bizony -bizony !!! A " benzin" egy része , megfagyott a tankban !!!!! Ahogy leszereltem a tankot kiöntöttem a bennelévő nemtudommit , maradt egy jókora "jéghegy" benne ! Mikor hőlégfuvoval kiolvasztottam , több mint egy liter vizet kaptam cserébe .

KB.4,5-5 l benzinben ez elég komoly !

Tank kiszárítása , forgattyusház agyonszellőztetése , gyertyapucolás , uj benzin , és láss csodát , már vígan pöfögött is !

Hogy megosszam Veletek , nehogy így járjatok : Egy magyarországon nemrég megjelent uj "piroskuton " tankoltam kannába 95-öst , 5 l-t , az M3 hatvan felé tartó oldalán Jakabpusztánál  !!! UTOLJÁRA !!! ( Még szerencse , hogy a kocsiba nem kellett tankolni , különben azt is tolhattam volna haza ! )

Hát így jártam !

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot !

Üdv .