MAndras1118 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 6590

Üdv. a fórumozóknak !

 

2018-as gyártású Passatom van. Ez a kocsi még memoriakártyáról használja a navigációt, gyárilag egy 16 GB-s kártyát kaptunk hozzá, amire annak idején még a teljes Europa-térkép ráfért.

 

A legújabb változata ennek már a gyár szerint sem fér rá a 16 GB-s kártyára.

 

* Az „Európai országok” komplett csomaghoz egy 32 GB-os eredeti Volkswagen SD-kártyára van szüksége. Ha az SD-kártyája csak 16 GB-os, kérjük, akkor az európai országok térképeinek hat további változata közül választhat. Alternatívaként rendelhet eredeti, 32 GB-os Volkswagen SD-kártyát előre telepített térképadatok nélkül, 5NA 919 866 EE cikkszámmal a márkakereskedőjétől.

Sajnos még akkor sem fér rá, ha a nélkülözhető részeket letörlöm, amik a 00/sds mappából a HU és a meta_info.db kivételével minden, továbbá a 00/cfg/mapcfg mappában is csak a szükséges VW nevű mappa és a vw_default.cfg nevű állomány maradt meg. Még mindig kellene kb. 107 MB-t törölni, hogy rámenjen a gyári 16 GB-s kártyára.

Eléggé etikátlan, hogy a 16 GB-s kártyát akár egy jelképes ár ellenében nem cserélik nagyobbra, hanem vegyem meg a fenti cikkszámú gyári 32 GB-s kártyát írd és mondd: 170 USD-nak megfelelő forintért.

Persze van az Aliexpressen és máshol is mindenféle eredetinek tűnő másolat, amiket kérdéses, hogy a kocsi programja elfogadja-e, vagy nem.

 

 

Esetleg van bárkinek ötlete, hogy a letöltött maps mappa tartalmából még mit lehet letörölni, amire nincs szükség? Vagy esetleg hol és kitől lehet beszerezni elfogadható áron egy működőképes 32 GB-s kártyát?