oljeg12 Creative Commons License 2023.12.02 0 0 50568

Ezen a héten ismét aláfeküdtem az Aixamnak, hogy a váltó problémát megoldja.

Kezdtem azzal amit Mnagy fórumtárs javasolt, hogy nézzem meg a bovdent. Szép ívesen jön a bovden és nincs rajta törés, vagy sérülés.

Következett a plusz rúgóval való rásegítés. Találtam egy rúgót, ami nem túl erős, de azért van benne húzóerő. Hátramenetbe kapcsolásnál, érezni lehetett egy kicsit a váltókarral, hogy nehezebb váltani. Csináltam egy kb. 5km-s próbakört. Hazaérve próbaváltás. Sajnos nem működött az előre menet. Úgy is próbáltam, hogy a segédrúgó mellé még rákötöttem egy kötöződrótot és erős húzással még rásegítettem. Még így se váltott. De ha lehűl, akkor veszi az előremenetet is. Nem maradt más, mint amit Bakancs is javasolt. Kiiktattam az indításgátlót. Vigyáznom kell, hogy ne tegyem üresbe ha leparkolok. Ezért tettem a váltókarra egy sísapkát, hogy figyelmeztessen, hogy "Ne bántsd"! De most nem ajánlatos az út szélével párhuzamosan parkolni. Mert sokat kell tologatni, mire kiállok, ha rám állnak.

És hogy mi lehet a hiba a váltóba, az majd csak akkor derül ki, ha szétszedem. De azt csak akkor akarnám csinálni, ha már jó idők lesznek.