Passzív befektető Creative Commons License 2023.12.04 0 0 164

Aki jót akar magának az semmit nem hisz el olyan ügynöknek akinek jutalék szempontjából érdekében áll eladnia bármit is, hiába tűnnek profinak valójában méregdrága lehúzás amit művelnek, anyagi kárt jelent az ügyfelek számára. Attól h kedvesek a termékek amiket el akarnak adni nem érik meg. Minden pénzügyi szolgáltatót arra érdemes használni amire való, ezért befektetési szolgáltatást banknál, államkincstárban + csak hiteles magas szolgáltatási színvonalú pénzintézetnél, akár független brókercégnél érdemes igénybe venni, ha biztosításra van szükséged azt pedig csak biztosítónál. A többes ügynökök és független de értékesítésben érdekelt tanácsadók elsősorban unit-linked életbiztosítással foglalkoznak, ami egy keverék termék hiszen részben biztosítás részben pedig befektetés és a kockázati költségek és ügynökdíj miatt drága, a fórum témában érintett ovb a signal és uniqa legfontosabb ügynöke, ez a 2 biztosító főleg rajtuk keresztül értékesítit termékeit.

 

A probléma hogy 1998 óta számos többes ügynök és alkusz nem a minél magasabb szakértelemre törekszik hanem mlm-t épít, minél több ügynököt felvenni akik mihamarabb kössenek rokonokkal ismerősökkel, hatalmas a fluktuáció, sokan max 3-6 hónapig bírják. Az ügyfelek érdeke ezzel teljesen ellentétes hiszen akkor lehet jó pénzügyi és biztosítási szolgáltatásokat ajánlani ha a szakértelem szintje magas, érteni kell a lakásbiztosítás esetén arra h milyen eseményekre terjed ki, mennyit fizet elemi károk esetén, érteni kell számos vagyonbiztosításhoz, náluk viszont csak a hálózatépítés megy mint az amway esetén - tehát szervezd be a barátaidat, ezért sajnos piramisjáték hiszen mlm van a középpontban tehát h kinek hány embere van. Ezek a cégek a rövidtávú nyereséget fontosabbnak tartják a hosszútávú ügyfél elégedettségnél, kizárólag a gyors jutalék motiválja őket.

 

A valódi pénzügyi szaktanácsadás az nem termékértékesítésről szól, hiszen aki terméket akar eladni neked az jutalékot kap és ezért drága a termék amit elad, az ügynök nem a te hanem a biztosító érdekeit képviseli, azt adja el ami a biztosító számára előnyös!

 

A független pénzügyi tanácsadás az nem szólhat kizárólag termékértékesítésről, hanem annak középpontjában a pénzügyi szabadság, anyagi függetlenség felé vezető útról kell szólnia.

Ennek az útnak a része a befektetések hatékony kezelése és a diverzifikáció, tehát tudnunk kell mit akarunk elérni és a célhoz milyen eszközökre van szükségünk, hiszen a kötvény, részvény és más eszközosztályokkal hosszú távon el lehet érni a pénzügyi szabadságot, amelynek része az aktív és passzív jövedelem is. 

 

Ezen az elérhetőségen megtaláltok: budfox32@gmail.com  https://penzugyisz.blogspot.com/